28 Mart 2024 Türkiye Gündemi

Bugün Türkiye'de siyasi, ekonomik, diplomatik ve spor alanlarında çeşitli etkinlikler ve gelişmeler yaşanacak. İşte gündemin öne çıkan başlıkları...

Bugün Türkiye'de siyasi, ekonomik, diplomatik ve spor alanlarında çeşitli etkinlikler ve gelişmeler yaşanacak. 
İşte gündemin öne çıkan başlıkları…
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE DİĞER SİYASETÇİLER HALKA HİTAP EDECEK
Bugün Türkiye'de siyasi liderler, çeşitli etkinliklerde halka hitap edecekler. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gökdere Meydanı ve Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenecek mitinglerde halka seslenecek.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise Sultanbeyli'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle iftar programında bir araya gelecekken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ortaca ve Marmaris'te halk buluşmalarına katılacak.
HÜKÜMET YETKİLİLERİ ÇEŞİTLİ PROGRAMLARDA BULUNACAK
Yasama ve yürütme organlarının temsilcileri de çeşitli etkinliklere katılacaklar. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Adalet Sarayı'nda Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreni'ne iştirak edecek ve daha sonra Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak. Ayrıca Haliç Kongre Merkezi'ndeki Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile iftar programında buluşacak.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İhsaniye'de halk buluşmasına ve Emirdağ'da iftar programına katılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise çeşitli ziyaretlerde bulunacak ve AK Parti mitingine katılacak.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zeytinburnu'nda öğle namazının ardından ilçe esnafını ziyaret edecek ve Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret edecek.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı'nda esnaf ziyaretinde bulunacak ve Keçiören'deki iftar programına katılacak.
EKONOMİ VE FİNANS SEKTÖRÜNDEN GELİŞMELER
Ekonomi ve finans alanında da çeşitli faaliyetler gerçekleşecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uşak ve Afyonkarahisar'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise Ağlı, Azdavay ve Pınarbaşı'nda çeşitli etkinliklere katılacak.
DÜNYA DİPLOMASİSİ VE SPOR GÜNDEMİ
Dünya diplomasisi açısından ise İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları ve insani kriz takip ediliyor.
Spor alanında da faaliyetler devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, özel eğitim okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesinin programına katılacak. Anadolu Efes, İspanya'nın Baskonia takımına konuk olacak ve Vodafone Sultanlar Ligi'nde çeşitli müsabakalar gerçekleşecek.

Özel Haber

Bakmadan Geçme