4 yaşındaki Filistinli Seca Cuneyd, yüzündeki derin yanıklarla mücadele ediyor

Cibaliya Mülteci Kampı'nda bulunan evlerine düzenlenen İsrail'in saldırısı sonucu yüzünde derin yanıklar oluşan 4 yaşındaki Filistinli Seca Cuneyd, savaşın izini yüzünde taşıyor.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri devam eden saldırılarında evleri bombalanan 4 yaşındaki Filistinli Seca Cuneyd, yüzündeki derin yanıklarla mücadele ediyor.

Cibaliya Mülteci Kampı'nda bulunan evlerine düzenlenen İsrail'in saldırısı sonucu küçük kızın yüzünde derin yanıklar oluştu.

İsrail tarafından yasaklı silahlarla yapılan saldırıda ciddi şekilde yaralanan Filistinli kız çocuğu, tedavi gördüğü Şifa Hastanesinin İsrail askerlerince baskına uğraması üzerine Aksa Şehitleri Hastanesine sevk edildi.

Kızına tedavi imkanı ve gıda bulmakta güçlük çeken baba, Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesinden Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesine Seca'yı yaya olarak 8 saat taşımak zorunda kaldı.

Saldırının ardından hastane bulma mücadelesi verdiklerini belirten baba, kızının fiziksel ve psikolojik etkilerine rağmen hayata tutunmasını istiyor ve İsrail'in yasaklı fosfor bombasıyla yaralanan küçük Seca'nın bir daha eskisi gibi gülemeyeceğini ifade ediyor.

Gazze'deki saldırılar ve tedavi imkanlarının zorluklarına rağmen Cuneyd, 4 yaşındaki kızının acı ve ızdırap döngüsünden kurtulması için çabalıyor.

Filistinli baba, "Kızım önce kuzeydeki Kemal Advan Hastanesinde tedavi altına alındı. Ancak orada tedavi imkanlarının eksikliği nedeniyle Şifa Hastanesine götürmek zorunda kaldım." dedi.

Şifa Hastanesinin İsrail güçlerinin kuşatması ve saldırısına maruz kaldığını aktaran Cuneyd, üç gün boyunca tedavi göremeyen Seca'yı güneydeki Deyr el-Belah şehrinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesine yaya olarak 8 saat boyunca taşımaya mecbur kaldığını ifade etti.

Filistinli baba, savaşın sona ermesi ve Gazze'deki tıbbi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayan çocuğuna yurt dışında tedavi imkanı sağlanması temennisini dile getirdi.

Gazze'deki hükümetin açıklamasına göre, İsrail'in saldırıları sonucu acil tedaviye ihtiyaç duyan ve ağır durumda olan 11 bin Filistinli bulunuyor.

İsrail ordusu, sivil yaşam alanlarına 7 Ekim'den beri 70 bin tondan fazla bomba atarak geniş alanları zarara uğrattı. Yasaklı fosfor bombası ve misket bombası da kullanılan bombalar arasında yer alıyor.


 

AA

Bakmadan Geçme