Adana Demirspor Galatasaray'ı konuk edecek

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında deplasmanda oynayacağı Adana Demirspor ile ligde 40'ıncı kez mücadele edecek.

Trendyol Süper Lig’in 34'üncü haftasının açılış maçında Galatasaray, yarın saat 20.00’de Yeni Adana Stadyumu’nda Adana Demirspor ile karşılaşacak.

Ligde Aslan 29 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle aldığı 90 puanla liderlik koltuğunu koruyor. Mavi-lacivertliler ise 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 10 mağlubiyet sonucunda topladığı 41 puanla 11'inci sırada bulunuyor.

Haftaya takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde başlayan Galatasaray, sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar ile oynayacağı derbi öncesinde farkı 7’ye çıkarmayı hedefliyor.

 

40'ıncı randevu

Adana Demirspor ile Galatasaray, Süper Lig’de bugüne kadar 39 kez rakip oldu. Karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar 21 galibiyet alırken, Adana temsilcisi de 9 kez rakibini yendi. 9 maçta ise kazanan çıkmadı. Galatasaray’ın attığı 64 gole, Adana Demirspor 32 golle karşılık verdi.

Ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Galatasaray 3-1 kazandı.

Adana Demirspor Galatasaray'ı konuk edecek

Teknik adamlar 5'inci kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bugüne kadar resmi maçlarda 4 kez rakip oldu. Buruk; Çaykur Rizepor, Gaziantepspor ve Elazığspor’u çalıştırırken, Karaman da Kayserispor, Kayseri Erciyespor ve Rizespor’un başındaydı. İki teknik direktör de 2’şer galibiyet aldı.

Bakmadan Geçme