AGD'den 81' ilde eş zamanlı Filistin yürüyüşü

Anadolu Gençlik Derneği 81 ilde Filistin'e destek konvoyu ve miting düzenleyecek. AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, 'Pazar günü tüm İslam ülkelerine Filistin'e insani, askeri, maddi ve manevi tüm yardımları ulaştırmaları çağrısında bulunacağız' diye konuştu.

AGD tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak ‘Filistin’e yürüyoruz’ temasıyla büyük yürüyüş ve konvoy düzenleyecek.

22 Ekim Pazar günü gerçekleşecek büyük yürüyüş için 81 ilden kalkacak araç konvoyları Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bir araya gelecek. Sınır kapısında buluşacak olan gençler, Filistin’e destek için büyük miting düzenleyecek.

AGD Konya Şubesi, gerçekleştirilecek konvoy ve miting öncesi dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de gerçekleştirdiği soykırım ve insanlık suçu vicdanı olan herkesin sabrını taşırmıştır. İki haftadır devam eden süreçte İsrail her zamanki saldırılarını artırmış ve okulları hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları katlederek zulmünü sürdürmektedir. Terörist İsrail yıllardır Filistin’e ait topraklar üzerinde her türlü zulmü ve alçaklığı dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdi. Binlerce Filistinli kardeşimiz, kadın çocuk demeden katledildi. Mescid-i Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekanlarımızda Müslümanların kanı döküldü” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesinin Müslümanların ve tüm insanlığın ortak problemi olduğunu vurgu yapan Kara, “Hiçbir gerekçe olmaksızın yüzlerce genç esir edilip zindanlara atıldı. Şimdi Aksa Tufanı harekatıyla Filistinli yiğitler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafaa hakkını kullanıyor. Bu mesele Araplarla İsrail arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da bütün ümmetin meselesidir. Çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, ibadet etmek isteyenlere karşı namlusunu doğrultan, uluslararası sularda vatandaşlarımızı katleden terörist İsrail, kan ve vahşet saçmaktan başka bir şey yapmamaktadır. Artık İsrail'in bu şımarıklığına ve terörizmine son verme vakti gelmiştir. İsrail bu şımarıklığını İslam ülkelerinin ve Müslümanların sessizliğinden almaktadır. Her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen İsrail terörizmine hiçbir zaman karşı çıkmamıştır. Şimdi ise Batı ve Emperyalistler, tüm iki yüzlülükleri ile kendi toprakları için mücadele eden Hamas’a karşı “insan haklarını ihlal ediyorsunuz, İsrail’e saldırıyı durdurun” çağrısı yapıyorlar. Ey sahtekar Batı, ey iki yüzlü insan hakları savunucuları! Ya bugün hakkın yanında olursunuz, ya da sizin devriniz de sona erecektir. Buradan sesleniyoruz; Ey islam ülkelerinin liderleri; Unutmayın ki; Allah nurunu tamamlayacaktır. Bu zulümlere karşı vereceğiniz mücadele ancak ve ancak kendi ahiretiniz ve izzetiniz için olacaktır. Bilinmelidir ki; Filistin davası, yalnız kendileri için değil, İslam’ın ve Müslümanların izzetini, özgürlüğünü, şerefini, haysiyetini korumak için savaşan, mücadele eden ve bu uğurda gerektiğinde gözünü kırpmadan canını feda eden özgürlüğüne düşkün, şerefli direnişçilerin davasıdır” diye konuştu.

Mitinge tüm Konyalıları davet eden AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye genelinden tüm teşkilatlarımız ve Müslüman kardeşlerimiz ile vicdan sahibi her vatandaşımızla birlikte konvoylarla Hatay’ın Cilvegözü sınır kapısına ulaşacağız.

Tüm İslam ülkelerine sınırlarını açarak Filistin’e insani, askeri, maddi ve manevi tüm yardımları ulaştırmaları çağrısında bulunacağız. İsrail ve yardakçıları tarihe katil işgalciler olarak kazınırken bizler şehitler, izzetliler, mücahitler olarak zulme ve gözyaşına son vererek tarihi yeni baştan yazacağız!

Tarih bizi mazlumlar ve zayıflar olarak değil, Allah rızası doğrultusunda yeni bir dünyayı kuran Müslümanlar, Fatihler, Selahattinler, Ömerler olarak yazacak! Yine buradan katil israil’e hatırlatıyoruz; Tarih sahnesinden ve Müslümanların topraklarından silinip gideceğiniz güne kadar sizinle mücadele edecek, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Filistin meselesi için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Filistinliler evlerine ve topraklarına mutlaka dönecektir.

Kanımız, canımız aksaya feda olsun Zafer mutlaka asil direnişçilerin, onurlu mücahitlerin ve yürekleri onlarla beraber atanların olacaktır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”
 

Bakmadan Geçme