Ağır hasarlı binaların 4 bin 362'sinin yıkım çalışması tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları hızla devam ediyor.

Diyarbakır'da geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları hızla devam ediyor.

Valilik, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve ilçe belediyelerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla, depremde zarar gören ve acil yıkım kararı alınan binalarla ilgili süreçler titizlikle takip ediliyor.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında şehir genelinde bulunan 5 bin 484 ağır hasarlı binadan, 4 bin 362'sinin yıkımı başarıyla tamamlandı.

Ağır hasarlı yapıların yıkımı için öncelikle çevresindeki yapıların tahliye edilmesi ve güvenlik tedbirlerinin alınması sağlanıyor. Uzman ekiplerin gözetimi altında ve polis güvenliği sağlanarak, iş makineleriyle yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda, merkez Sur ilçesi Cevatpaşa Mahallesi'nde bulunan 4 katlı bir binanın deprem nedeniyle ağır hasar görmesi sonucu boşaltıldığı ve yıkımına başlandığı belirtiliyor.

AA

Bakmadan Geçme