• Haberler
  • Konya
  • Arkadaşının tuzağına düştü kara para aklamadan hapise girdi

Arkadaşının tuzağına düştü kara para aklamadan hapise girdi

Konya'da, 'benim hesabımda bloke var' bahanesiyle dolandırılan bir adam, arkadaşının kara para aklama taktiğine düşerek 8 ay hapse girdi ve 5 farklı dosyadan yaklaşık 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Konya'da yaşayan 45 yaşındaki Mustafa Ergin, yakın bir arkadaşı tarafından "Benim hesabımda bloke var, gelen parayı senin hesabından çekelim" bahanesiyle kandırıldı ve dolandırıcılık tuzağına düştü. Arkadaşının bu teklifini kabul eden Ergin, hesabından belirli günlerde kara para aktarımı yapılmasına izin verdi. Bu süreçte arkadaşı tarafından 1 paket sigara parası hediye edilen Ergin, bu jestin ardında büyük bir dolandırıcılık planının olduğunu fark etmedi. "Banka hesabı kiralama" olarak bilinen dolandırıcılık yöntemiyle Ergin'in hesabı suç dosyalarına konu oldu.

Arkadaşının kullandığı hesapta bloke olduğu iddiasıyla Ergin'in hesabını kullanması sonucu, Ergin'in adına 6 farklı işlem yapıldı ve bu işlemler için ayrı ayrı suç dosyaları açıldı. Bu dolandırıcılık faaliyetlerinin ortaya çıkması üzerine Ergin, 8 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Ancak hakkında açılan diğer dosyalardan dolayı Ergin'in toplamda 10 yıl hapis cezası alma riski bulunuyor.

Bakmadan Geçme