Bakan Yerlikaya, Konya dahil 16 ili uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya'nın da aralarında bulunduğu 16 il için sarı kod uyarı verdi. Meteoroloji'nin uyarısından sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tedbirli olunması yönünde açıklama yaptı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’nın da aralarında bulunduğu 16 il için sarı kod uyarı verdi. Meteoroloji’nin uyarısından sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tedbirli olunması yönünde açıklama yaptı. 

AA’dan edinilen bilgilere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikayasosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yarın için aşırı yağış ve kuvvetli fırtına nedeniyle Muğla

ve Antalya için turuncu, Aydın, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Eskişehir, Ankara, Konya ve Karaman için sarı uyarıda bulunduğuna dikkati çekti. 

“ALLAH HER TÜRLÜ AFETTEN ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ KORUSUN"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, şunları kaydetti: "Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor.

112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun."


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ise yarın rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına, yüksek kesimlerinde fırtına şeklinde,

İç Anadolu'nun batısında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.  Rüzgar ve fırtına nedeniyle oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar ile soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AA

Bakmadan Geçme