• Haberler
  • Türkiye
  • Bayram sabahı kaçan kurbanını bulmak için 3 gündür arazi arazi geziyor

Bayram sabahı kaçan kurbanını bulmak için 3 gündür arazi arazi geziyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde yaşanan bir olayda, kurbanlık için satın alınan koyun kaçtı. Bayram sabahı, kurbanlık koyun ipini kopararak kaçmaya başladı ve  sahibi, kaçan kurbanlığını bulmak için üç gündür arazi arazi dolaşıyor.

Bayram sabahı kaçan kurbanını bulmak için 3 gündür arazi arazi geziyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çemişgezek ilçesinde kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramı için satın alınan kurbanlık koyun, kesim öncesinde ipini kopararak kaçma girişiminde bulundu. Koyunun sahibi olan Erdal Güven, henüz kurbanını kesemeden üç gündür kaçan koyunu bulmaya çalışıyor. Koyunun kaybolması sebebiyle Güven, arazi aramalarına devam ediyor.

Kurban Bayramının ikinci gününde, tüm aramalara rağmen kurbanlığını bulamadığını aktaran Erdal Güven, "Ben Antalya'da yaşıyorum. Kurban Bayramı dolayısıyla ailemi ziyaret etmek için Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine geldim. Kurbanlığımızı arife günü aldık ve bahçeye getirerek bağladık. Bayram namazı sonrası kasap ile birlikte kesmek için geldiğimizde koyun ipini kopararak kaçtı. Burası bir doğa, kayalıklar içinde bir yer. Hayvanın buradan kaçması önemli değil, belki doğaya kurban olacak ama insan üzülüyor. Ben kurban kesemedim ama doğanın içerisinde kurtların ve çakalların kurbanı olacağından arıyorum. Yoksa maddi bir değer olarak bakmıyorum. İnşallah buluruz. Hayvanı bulsam da kurban etmekten vazgeçeceğim. Onu normal yaşamına bırakacağım" dedi.

Bakmadan Geçme