Türkiye'nin Konuştuğu Olayda istenen Ceza belli oldu

Zonguldak'ta, 2 yaşındaki Nisanur Ö. isimli bebeğe cinsel istismarda bulunup, havaya atıp, tokatlayarak ölümüne neden olmakla suçlanan 25 yaşındaki Furkan Sevinç hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi İstasyon Mahallesi'nde 18 Mayıs'ta gerçekleşen olayda Furkan Sevinç, geceyi Meryem Ö.'ye ait evde geçirdi. Ertesi gün Meryem Ö., diğer kızını alarak markete gitti. Bu sırada iddilara göre, Furkan Sevinç, evdeki Nisanur Ö. adlı bebeğe cinsel istismarda bulundu.

DAYISI OLARAK TANITILDI
Yine iddialara göre bebek bayıldıktan sonra Sevinç, onu havaya atıp tokatlayarak ayıltmaya çalıştı. Bebek kendine gelmeyince hastaneye götürüldü, ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sevinç, olay sonrasında bebeğin dayısı olarak tanıtılarak hastaneye getirildi. Yapılan muayene sonucunda bebeğin cinsel istismara maruz kaldığı anlaşılınca Sevinç tutuklandı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen bebek, yaşamını yitirirken, cenazeye aileden kimse katılmadı. 

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ
Olayın ardından Furkan Sevinç ve bebeğin annesi Meryem Ö. tutuklandı. Nisanur'un ablası R.Ö.'nün de cinsel istismara uğradığı iddia edilen M.G., Ö.C. ve C.S. da tutuklandı. Bebeğin ölümü ve ablanın cinsel istismarı üzerinden yürütülen soruşturmada dosyalar ayrıldı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma sonucunda Furkan Sevinç'in 'kendini koruyamayacak durumdaki kişiyi canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme', 'nitelikli cinsel istismar' ve 'cinsel saikle çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. 


 

Bakmadan Geçme