• Haberler
  • Türkiye
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Kadir Gecesi mesajı:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Kadir Gecesi mesajı:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 'Dünyanın geçici heveslerinden ve sonu gelmez emellerinden arınarak bu geceyi Kur'an'ın rehberliğinde yeniden dirilişimize milat kılmalıyız.'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kadir Gecesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu mübarek geceyi Kur'an'ın rehberliğinde bir diriliş vesilesi olarak görmemiz gerektiğini vurguladı. Erbaş, bu özel gecenin insanlara huzur ve bereket getirdiğini ifade ederek, Kur'an'ın ilk ayetlerinin bu gece Cebrail aracılığıyla Hazreti Muhammed'e (s.a.v) indirilmeye başlandığını hatırlattı.

Erbaş, Allah'ın Kadir Gecesi'ni bin aydan hayırlı kıldığını belirterek, bu gecenin değerini ve önemini vurguladı. Kur'an-ı Kerim'in insanlık için bir öğüt ve hidayet rehberi olduğunu dile getiren Erbaş, Kadir Gecesi'nin Kur'an ile olan bağlarımızı güçlendirmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı, Kadir Gecesi'nin aynı zamanda dua ve istiğfar gecesi olduğunu vurgulayarak, müminlerin bol bol dua etmeleri gerektiğini söyledi. Erbaş, bu gecenin, iman eden ve doğru bir yaşam sürdüren müminlere cennet müjdesi veren bir gece olduğunu belirtti.

Türk milleti ve İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eden Erbaş, duaların toplumsal birliği ve insanlığın refahını artırması temennisinde bulundu. Erbaş, bu gece yapılan duaların, Müslümanların birliğine ve insanlığın selametine vesile olmasını diledi.

AA

Bakmadan Geçme