Esenyurt Belediyesi'nde Atatürk Skandalı!

Süper Kupa krizi sonrasında CHP'nin Atatürk'ü siyasi malzeme olarak kullanması, Esenyurt Belediyesi'nde yeni bir skandala yol açtı.

Esenyurt Belediyesi'nde Atatürk Skandalı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehitlerin anıldığı salonda asılı bulunan Atatürk posterinin, DEM Parti ilçe kongresinde bir hafta sonra yerinde olmaması, tartışmaları beraberinde getirdi. AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Burçak Uygun, "Süper Kupa maçı üzerinden Atatürk duyarı kasanların, DEM Partililerin Atatürk fotoğraflarını indirmesine sessiz kalması tam bir iki yüzlülük" şeklinde sert bir tepki gösterdi.

Suudi Arabistan'da yaşanan olaylar ve Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa final maçı öncesindeki karar, CHP'nin milli simgeleri siyasi malzeme olarak kullanma çabalarını alevlendirdi. CHP Eş Genel Başkanı Özgür Özel'in, Süper Kupa maçını siyasi malzeme haline getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alması, bu stratejinin ne kadar etkili bir propaganda aracı olarak kullanıldığını gösterdi.

“Atatürk Umurlarında Değil!”

Riyad'da yaşananlarla birlikte CHP'nin her dönem milli duyguları ve Atatürk'ü malzeme yaparak siyasi rant devşirme kalkanı, Esenyurt Belediyesi'ndeki skandal olayla bir kez daha gün yüzüne çıktı. Esenyurt Belediyesi'nde bir hafta arayla gerçekleştirilen iki farklı etkinlik, bu çifte standartın en çarpıcı örneklerinden biri oldu. Sarıkamış etkinliği ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti'nin ilçe kongresi, aynı salonda düzenlendi. Belediye Başkanı Bozkurt'un her iki etkinliğe de katılması ve fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması dikkat çekti.

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Burçak Uygun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "CHP'li Esenyurt Belediyesi'nin kültür merkezinde 1 hafta arayla çekilmiş iki fotoğraf. Birinde Atatürk fotoğrafı yer alırken diğerinde yok. Çünkü DEM Partililer (HDP), program öncesi Atatürk fotoğraflarını kaldırdı. CHP'li yönetim ise bu duruma tepkisiz kaldı. Süper Kupa maçı üzerinden Atatürk duyarı kasanların, DEM Partililerin Atatürk fotoğraflarını indirmesine sessiz kalması tam bir iki yüzlülük. Menfaatlerine ters düştü mü Atatürk bile umurlarında değil. Ha Disney kafası ha CHP kafası. İkisi de tatlı su solcuları" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme