Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar artıyor!

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların artıyor, İsrail ordusu 9 Filistinliyi daha gözaltına aldı.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskınlarda 9 Filistinliyi gözaltına aldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, İsrail güçleri, Eriha kenti yakınlarındaki Akabe Cebr Mülteci Kampı ve Ayn es-Sultan Mülteci Kampı'na buldozerler eşliğinde baskın düzenledi.

Baskınlar sırasında birçok eve giren ve Filistinli sakinleri korkutarak sorguya çeken İsrail güçleri, bazı kişileri gözaltına aldı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın El Halil kentinde de baskınlar düzenleyerek 9 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

İsrail ordusu ayrıca, işgal altındaki Doğu Kudüs kentinin yanı sıra Batı Şeria'nın Kalkilya, Nablus ve Beytullahim kentlerinde de Filistinli evlere baskın düzenledi.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların ardından, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığına dair bir artış yaşanıyor.

AA

Bakmadan Geçme