Galatasaray, Çaykur Rizespor'u ağırlayacak

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Çaykur Rizespor'la karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray yarın saat 20.00’de Rams Park’ta Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Ligde sarı-kırmızılılar 75 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Yeşil-mavililer ise 39 puan ve averajla 7. sırada yer alıyor.

44. karşılaşma 

Galatasaray ile Rizespor, Süper Lig’de bugüne kadar 43 kez karşılaştı. Müsabakalarda Aslan 29 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Rize ekibi ise rakibini 7 kez mağlup etti. 7 mücadele de maç berabere sona erdi. Sarı- kırmızılıların 100 golüne, Yeşil-mavililer 44 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında Rize’de oynanan maçı Galatasaray 1-0’lık skorla kazandı.

Galatasaray, Çaykur Rizespor'u ağırlayacak
 

Evinde kaybetmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında son olarak geçen sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmadan sonra oynadığı 31 lig maçında 29 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Aslan, bu sezon ligde Rams Park’ta oynadığı 14 karşılaşmadan da 3 puan aldı ve bu alanda sahasında puan kaybetmeyen tek takım olarak bulunuyor.

Son 16 lig maçında galibiyet 

Galatasaray, Süper Lig’de Hatayspor’a yenildikten sonra oynadığı 16 karşılaşmada kaybetmezken, son 9 maçından da sahadan galip ayrıldı. Ligde sarı-kırmızılılar bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor ve Beşiktaş maçlından 3 puan alırken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

En az gol yiyen takım

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon 58 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, savunmada gösterdiği başarılı performansıyla ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Cimbom , bu mücadelelerin 15’inde de kalesini gole kapadı.

Galatasaray, Çaykur Rizespor'u ağırlayacak

5. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, bugüne kadar 4 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Buruk; Galatasaray ve Başakşehir’i, Palut ise Göztepe, Konyaspor ve Rizespor’u çalıştırıyordu. Oynanan 4 mücadelede Okan Buruk’un ekipleri 3 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sona erdi.

Bakmadan Geçme