Son Dakika
BAĞLANTILAR
HAVA TAHMİNLERİ
Konya Ankara
Aksaray Kayseri
Karaman Antalya
Niğde Kırşehir
Afyon Isparta

'Kapatma davası açılırsa..'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kapatma davası açılırsa seçime gideceklerini söyledi.23.02.2010 01:41:20
Yazıyı KüçültYazıyı Büyüt

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Anayasa' konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere gelen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti hakkında kapatma davası açılırsa, savunma yapmayacaklarını, seçime gideceklerini söyledi.
TEKNİK TAKİBE TAKILDIM
Çorum Belediyesi'nin bu akşam düzenlediği konferans için gelen Ak Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Çorum Belediye Başkanı Ak Parti'li Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti. Soruları yanıtlayan Burhan Kuzu, bir soru üzerine, “Zannediyorum orada Sayın Gökçek'i dinlerken ben teknik takibe takıldım. Yoksa benim neyimi dinleyecekler. Benim kimseye bir şey yaptığım ettiğim yok. Kendisi hakkında görevi kötüye kullanmayla ilgili açılmış bir dava var. O konu üzerinde konuşuyorduk. Yasa dışı dinlemeleri, basın da yayınlıyor. Millet, ne konuşmuşuz onun üzerinde duruyor da basın da bunu niye yayınlamış onun üzerinde durmuyor. Yasa dışı dinlemelere her zaman karşı oldum. İki kişinin konuşması sadece hakim tarafından dinlenebilir. Yasal dinlemeler de keşke olmasa ama başka çare de olmuyor” dedi.

HSYK'YI ELEŞTİRDİ
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanması olayına değinen Kuzu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) eleştirdi. Kuzu, şöyle konuştu:

“Erzincan- Erzurum hattında bir dava var. Kimin yetkili olduğu beni ilgilendirmiyor. Ama oradaki olan olaylardan hemen sonra hiçbir inceleme yapmadan Hakimler Kurulu apar topar toplanıp özel görevli bu savcıları görevden alması beni ilgilendiriyor. Bu çok yanlış bir karardır. Hakimler Kurulu'nun verdiği karar doğru gözükmüyor. Diyelim ki doğru. Bu konuda Yargıtay'ın balyoz gibi açıklamaları yetmedi. Danıştay yetmedi. Yarsav da yetmedi. Türkiye Barolar Birliği'nin açıklamaları bu da yetmedi.

SEÇİMLE TEMİZLENİR
Şimdi böylesine bir başkaldırıyı doğru bulmuyorum. Bu aslında yargıyı çok yıpratıyor. Benim buradaki derdim yargıyı korumak. Yargı bu kadar kendini ortaya çıkarmamalı. Siyasetçi de ufak tefek kusur olur, seçimde de bu temizlenir. Biri gider biri gelir.”

YARGIDAKİ KRİZ
Yargıdaki siyah bir lekenin beyazdaki siyah gibi göründüğünü anlatan Burhan Kuzu, yargının bağımsızlık ve tarafsızlığının önemli olduğunu söyledi. Tarafsızlığını kaybeden bir yargının vereceği karara herkesin şüphe ile bakacağını anlatan Kuzu, şöyle dedi:

“Yargıtay, HSKY'yı ziyaret etti. Daha sonra bildiri yayınladı. Yarın bu dönüp dolaşıp Yargıtay'ın önüne gelecek. Nasıl bakacaklar bu davaya. Zaten bütün bu planlar, projeler, baş kaldırılar, organlar arası ihtilaf olduğu kavgalarının yansıtılmasının arkasında Ak Parti'nin kapatılma davası var. Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayacağız. Dava açılırsa ne olur. Biz de seçime gideriz başka da çare yok. Kararı vatandaş verecek. 800 sayfalık daha önceki yaptığımız gibi savunma yapacak
değiliz.”

YENİ FORMÜL
Cumhurbaşkanı'nın görev süresine de değinen Burhan Kuzu, seçimin 7 yıl için yapıldığını belirterek, “Seçildikten sonra biz 5 yıla indirdik. Belki kabul edilmez ama kamu hukukunda bir statünün korunması diye bir şey var. Cumhurbaşkanı seçtikten sonra 9 yıla çıkartsak ‘yok' diyecektiniz. Aşağı çektiğin zaman olur yukarı çektiğinde olmaz. ‘5+ 5' yeni bir formüldür halk tarafından seçilir. O zaman Demirel de gelir Sezer de çıkar şenlik olur onlar için de yol açılır” dedi.

Bu haber toplam 125 kez okunmuş.

Yorumlar

Bu haber için kayıtlı yorum bulunmamaktadır.

İlk yorumu siz yapın!

Şu an sitemizde 3 aktif ziyaretçi bulunmaktadır. [+] Ayrıntılı istatistikler için tıklayın.

HakimiyetYeni Gazete İletişim ve Yayıncılık Ltd. Şti. | Copyright © 2008, All Rights Reserved. Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Herhangi bir haber veya içerik; izinsiz ve/veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz.