| Konya | Ankara |
| Aksaray | Kayseri |
| Karaman | Antalya |
| Niğde | Kırşehir |
| Afyon | Isparta |
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, vatandaşlara, iş takipçilerine iş yaptırmamaları uyarısında bulundu. Vatandaşların SGK'daki işleri için ''İş takipçileri''ne yüksek miktarlarda para ödediklerini duyduklarını belirten yetkililer, vatandaşların başta emeklilik olmak üzere kurumdaki işlemlerini üçüncü kişilere yaptırmamaları çağrısında bulundu.
23.04.2008 23:48:53
SGK'da vatandaşların işlemlerine yardımcı olmak ve hızlandırmak amacıyla ''Rehberlik ve Danışmanlık'' birimi kurulduğunu anlatan Yetkililer, şunları kaydetti: ''SGK'da işi olan vatandaşlarımızın, işlerinin uzun süreceği gerekçesiyle iş takipçilerine yüksek bedel ödediklerini duyuyoruz. Emekli aylığının bağlanması için 4 bin YTL alanlar var. Vatandaşlarımız emeklilik ve maaş bağlama ile ilgili iş takipçisi yerine SGK'ya başvursun. Boş yere umut tacirlerine para ödemesinler. Umut tacirlerinin ekmeğine yağ sürmesinler. Bir ay içinde emekli maaşı bağlanıyor. SGK, tüm vatandaşlarımıza açık.''
Vatandaşın, iş takipçisinin kendileri olduğunu ifade eden yetkililer, emekli olmak isteyen sigortalıların işlemlerinin hızlandırılması için 4-5 ay önceden kuruma başvurup, çeşitli yerlerdeki çalışma sürelerini birleştirmelerini istedi.
Bu haber için kayıtlı yorum bulunmamaktadır.
POLİTİKA kategorisindeki bütün başlıklar için TIKLAYIN.
Şu an sitemizde 3 aktif ziyaretçi bulunmaktadır. Sitemiz bugün 3.462, toplam 118.214 kez ziyaret edildi.