Son Dakika
BAĞLANTILAR
HAVA TAHMİNLERİ
Konya Ankara
Aksaray Kayseri
Karaman Antalya
Niğde Kırşehir
Afyon Isparta

EREĞLİ CANLI HAYVAN PAZARI YENİLENİYOR

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi, canlı hayvan pazarında başlattığı düzenleme çalışmalarına devam ediyor. 11.08.2008 03:19:22
Yazıyı KüçültYazıyı Büyüt


Yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, Ereğli'nin hayvancılık potansiyeli bakımından önemli bir yer olduğunu belirterek, "Bu potansiyeli artırmak adına canlı hayvan pazarında düzenleme çalışmaları başlattık. Mevcut hayvan pazarından Ereğlili üreticilerimiz başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen üreticiler de şikayet etmekteydi. Biz de üreticilerimizin isteklerine duyarsız kalmadık ve düzenleme çalışmalarına başladık. Eski buğday pazarında atıl durumdaki malzemeleri kullanarak hayvan pazarını kapalı bir sisteme getirme yoluna gittik. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Düzenleme çalışmaları bittiğinde hayvan pazarı uzun vadede üreticilerimize hizmet verecektir. Tamamen kapalı ve bölümler halinde yapılan çalışmalar içerisinde 76 adet küçükbaş, 30 adet büyükbaş hayvan için bölüm ayrılmış durumda. Alt taraflar ise tamamen kilitli parke taşlarla döşenecek. Ortadaki saha ise kamelya yapılacak ve araç parkı olarak kullanılacaktır" dedi.
Başkan Özdoğan, Haykent projesinin hayata geçmesinin ardından hayvancılık sektörünün ilçede daha da ilerleyeceğini ifade ederek, ileride daha büyük ve modern bir hayvan pazarı yapımı için çalışma yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 272 kez okunmuş.

Yorumlar

Bu haber için kayıtlı yorum bulunmamaktadır.

İlk yorumu siz yapın!

Şu an sitemizde 5 aktif ziyaretçi bulunmaktadır. [+] Ayrıntılı istatistikler için tıklayın.

HakimiyetYeni Gazete İletişim ve Yayıncılık Ltd. Şti. | Copyright © 2008, All Rights Reserved. Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Herhangi bir haber veya içerik; izinsiz ve/veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz.