Son Dakika
BAĞLANTILAR
HAVA TAHMİNLERİ
Konya Ankara
Aksaray Kayseri
Karaman Antalya
Niğde Kırşehir
Afyon Isparta

GÖL ÇEKİLİNCE ORTAYA İNSAN KEMİKLERİ ÇIKTI

KONYA'DA TIRMAŞ GÖLÜ'NÜN SUYUNUN 45 METRE ÇEKİLMESİ ÜZERİNE İNSAN KEMİKLERİ ORTAYA ÇIKTI - KÖYLÜLER, KEMİKLERİN 29 YIL ÖNCE YÜZMEK İÇİN GİRDİĞİ GÖLDE BOĞULARAK ÖLDÜĞÜ TAHMİN EDİLEN CEMAL ÇÖKEKOĞLU'NA AİT OLABİLECEĞİNİ BELİRTTİLER 10.10.2008 01:19:44
Yazıyı KüçültYazıyı Büyüt

 Konya'nın Gökhüyük köyünde bulunan Tırmaş Gölü'nün 45 metre çekilmesiyle insan kemikleri ortaya çıktı. Köylüler, kemiklerin 29 yıl önce yüzmek için girdiği gölde boğulan ve cesedi bulunamayan Cemal Çökekoğlu'na ait olduğunu iddia ettiler.
Edinilen bilgiye göre, Çumra-Karaman yolu üzerinde bulunan Gökhüyük köyü yakınlarındaki Tırmaş Gölü'ne balık avlamaya giden köylüler ceset kalıntıları buldu. Durumu jandarma ekiplerine haber veren köylüler, kemiklerin 29 yıl önce göle yüzmeye giren Cemal Çökekoğlu'na ait olabileceğini söyledi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde inceleme yapmasının ardından kemiklerin Çökekoğlu'na ait olup olmadığının belirlenmesi için araştırma başlatıldı. Kemikler Çumra Devlet Hastanesi morgunda korumaya alındı.
Ceset kalıntılarını bulan köylülerden Hüseyin Çakmak, "Balık avlamak için gölün kenarına geldiğimde, çekilen kısmında bir takım kemikler buldum. Kemiklerin bulunduğu bölgeyi kazınca tamamının bir insana ait olduğunu gördüm. Muhtara haber verdim, muhtar da durumu yetkililere bildirdi" dedi.
Köy muhtarı Şaban Budak ise, kemik parçalarının tamamının bir insana ait olduğunu belirterek, "Muhtemelen 1979 yılında karayollarının taş ocağında çalışan ve göle yüzmeye girdiğinde boğularak ölen Cemal Çökekoğlu'na ait. Çünkü iki kişinin gözü önünde boğulmuş ve cesedi bulunamamıştı" diye konuştu.
Olaydan sonra Cemal Çökekoğlu'nun cesedini bulamadıklarını belirten yakınları, "Şimdi bulunan ceset o olabilir. DNA testinin ardından belirlenecek. Ama o dönem kaybolan akrabamızın ne ölüsü ne dirisi ortaya çıkmıştı" dedi.

Bu haber toplam 251 kez okunmuş.

Yorumlar

Bu haber için kayıtlı yorum bulunmamaktadır.

İlk yorumu siz yapın!

Şu an sitemizde 4 aktif ziyaretçi bulunmaktadır. [+] Ayrıntılı istatistikler için tıklayın.

HakimiyetYeni Gazete İletişim ve Yayıncılık Ltd. Şti. | Copyright © 2008, All Rights Reserved. Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Herhangi bir haber veya içerik; izinsiz ve/veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz.