İsrailli organ şebekesini Türk polisi çökertti!

Adana'da polisin sahte pasaport şüphesi sebebiyle gerçekleştirdiği incelemede Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki 'organ ticareti' şebekesi deşifre oldu. 

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, bir aya yakın zaman içinde sağlık turizmi için İsrail’den Türkiye’ye gelen 7 kişinin pasaportlarına yapılan incelemede, 2’sinin sahte olduğunu tespit edildi.

Adana Havalimanı’nda olan güvenlik kameralarınnın detaylı görüntüleri ve fotoğraf incelemelerini yapan ekipler, İsrailli gibi gösterilen 2 kişinin gerçekte Suriye uyruklu Z.M.Z. (21) ve A.S. (20) olduğunu tespit etti.

İsrailli organ şebekesini Türk polisi çökertti!

Soruşturma ekipler tarafından derinleştirildi

Olayda soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Suriye uyruklu kişilerin böbreklerini para için sattığını, nakil işleminin yapılması için de alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiği belirlendi.  Alınan bilgiler neticesinde ise ekiplerin başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu.

Organizatör turizm acentesi patronu çıktı

Ayrıca polisin gerçekleştirdiği incelemede 7 şüphelinin yanı sıra Türkiye’deki organizatörlerin de turizm acentesi patronu M.A.U. (58), A.K. (31) ile E.D. (51) ve F.Ö. (49) isimli kadınlar olduğu  bilgisine ulaşılırken, şebekenin İsrail ayağını ise M.A.S.’nin (32) yönettiği tespit edildi.

 Edinilen bilgiler üzerine harekete geçen polis, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekiplerce yapılan baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, adreslere yapılan baskın sonucu ise 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 İsrail Şekeli, çok sayıda sahte pasaport ile dijital materyal ele geçirildi.

Şahısların, böbrekleri 1 milyon lira karşılığında aldıkları öne sürüldü.
Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
 

Bakmadan Geçme