Kadın cinayetinde 15 yıl hapis cezası

Bağcılar'da, kuzeninin dini nikahlı eşi tarafından öldürülen Pınar Damar davasında, sanık Metin Aydın'a 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15 yıl hapis cezası verildi.

Bağcılar'da, kuzeninin dini nikahlı eşi tarafından ağaçlık alanda öldürülmüş olarak bulunan Pınar Damar davasında karar verildi. Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Metin Aydın, taraf avukatları ve maktul Damar'ın ailesi katıldı. Mahkeme, sanık Metin Aydın'a "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan da 15 yıl hapis cezası verdi. 

Sanık Aydın, duruşma sırasında Pınar Damar'a zarar vermek istemediğini ve olayın kazayla gerçekleştiğini iddia etti, ancak mahkeme bu savı kabul etmedi. Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği ve müşteki avukatı Esin Yeşilırmak, kararın diğer kadın davalarına örnek olmasını umut ettiklerini belirtti. Maktulün babası Mustafa Damar ise adaletin yerini bulduğunu ifade ederek, verilen kararla rahatladıklarını dile getirdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Pınar Damar'ın öldürüldüğü tarihte ablası müşteki Kezban Bahar Damar tarafından kayıp başvurusunda bulunulduğu, sanık Metin Aydın'ın ise maktulün cesedini gece saatlerinde aracıyla bıraktığı belirtilmişti. Sanık savunmasında cinsel saldırıda bulunmadığını öne sürmüş, ancak Adli Tıp Kurumu raporu ile Metin Aydın'ın DNA'sının eşleştiği ortaya çıktı.

Bakmadan Geçme