• Haberler
  • Konya
  • Kadın muhtar zor şartlar altında yaraları sarıyor!

Kadın muhtar zor şartlar altında yaraları sarıyor!

Hatay'da depremden sonra muhtarlığa geçen Gülay Avcıoğlu, zor şartlar altında görevini yapmaya devam ediyor.


Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay’ın Antakya ilçesinde yakalanan Cebrail Mahallesi Muhtarı Zafer Sarı ve eşi de asrın felaketinde hayatını kaybetti. Depremden sonra muhtarlık koltuğuna 1’inci aza olduğu için Gülay Avcıoğlu geçti. Yaklaşık 11 aydır zorlu süreçte muhtarlık vazifesini yerine getiren Avcıoğlu, mahallesini eski günlere döndürebilmek amacıyla Mart ayında yapılacak olan seçimlere adaylığını koyduğunu açıkladı. 

Kadın muhtar zor şartlar altında yaraları sarıyor!

“YARALARA MERHEM OLMAYA ÇALIŞTIM”
Depremi yaşayan vatandaşları yaşatmak için elinden geleni yaptığını dile getiren muhtar Gülay Avcıoğlu, “2019 yerel seçimleri sonrası 1. aza olarak göreve başladım. 6 Şubat depreminden sonra maalesef Cebrail Mahallesi Muhtarımız Zafer Sarı ve eşini kaybettik. İlk haftadan itibaren Antakya Kaymakamlığı tarafından ben muhtar olarak atandım. Deprem sonrası acı çekenlerden biri de benim zaten vatandaşlarımızın yanında durmaya çalıştım. Yaralara merhem olmaya çalıştım, her ne tür yardımım dokunduysa bilmiyorum vicdanen rahatlamaya çalışıyorum” dedi.

“AÇILAN HER TELEFONDA MUHTAR BEYLE GÖRÜŞELİM DENİYOR”
Kendisini telefonla arayan vatandaşların ilk sözünün 'muhtar beyle görüşmek istiyorum' olduğunu dile getiren Avcıoğlu, “Muhtarlık elbette zor, o günden bu yana severek yapıyorum. Ev hanımıydım, istediğim bir şeydi muhtarlık. Açılan her telefonda 'muhtar beyle görüşelim' deniyor, 'ben muhtar hanımım' dediğimde hem hayret ediyorlar hem de çok seviniyorlar. Kadın muhtar olduğu için mutlu oluyorlar. Devam etmem için talepler alıyorum. Bu yüzden yeniden adaylığımı koydum. Mahallemizi yaşatmak, kalkındırmak için seçmenlerimin oylarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme