Kandaki demir eksikliğinin yedi belirtisi!

Demir, oksijenin taşınmasında önemli bir rol oynar. Demir eksikliğinin insan sağlığı üzerinde son derece olumsuz etkileri olabilir. İşte kandaki demir eksikliğinin yedi belirtisi..

Demir kan bileşiminin en önemli unsurlarından biridir. Hemoglobin oluşumunda rol oynayan demir, kırmızı kan hücrelerinin bir bileşenidir. Vücuttaki demir eksikliği ciddi bir patolojik durum olarak kabul edilir ve bu durum insanlarda birçok hastalığın ortaya çıkması için uygun koşullar yaratır. İstatistiklere göre dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unda demir eksikliği var. 

Bu mikro besin olmadan vücudumuz yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresi üretemez ve bu da demir eksikliği anemisine yol açar. Bu durum yorgunluk, halsizlik ve konsantre olma yeteneğinin azalması olarak ortaya çıkabilir. Dünya Sağlık Örgütü, demir eksikliği anemisini dünyadaki en yaygın beslenme eksikliği olarak kabul etmiştir. Bu sorunun nüfusun yüzde 30'unu kapsadığı kaydedildi.

Diyetisyenler vücutta demir eksikliğinin en yaygın belirtilerinin sürekli yorgunluk, koilonychia - tırnak deformitesi, sürekli üşüme, dikkat ve konsantrasyonda azalma, uykusuzluk, artan kaygı, besleyici olmayan maddelere (buz, kil, nişasta vb.) duyulan istek olduğunu söylüyor. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme