• Haberler
  • Konya
  • KGC'den İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ziyaret

KGC'den İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ziyaret

KGC Yönetimini kabul eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Konyalı gazetecilerle yaptığı sohbette, 'Güvenli Türkiye' vizyonunun gereği olarak yürüttükleri faaliyetlerin temelinde tüm Türkiye'nin huzurunun yer aldığını ifade etti.

KGC'den İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Gazeteciler Cemiyeti, geçtiğimiz hafta düzenlediği Ankara ziyaretleri kapsamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Bakanlık merkez binasında biraraya geldi. Kendisi de bir Konyalı olan Bakan Ali Yerlikaya, KGC Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Ülkenin güvenliği, asayişin sağlanması ve tüm ülke halkının huzuru için yapılan faaliyetlere dikkat çeken Bakan Ali Yerlikaya, Konya’ya da özel bir parantez açtı. 

KONYA MEDYASININ BİRLİKTELİK RUHU ANKARA’YA YANSIYOR

Konyalı hemşerilerinin kendisini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’nın Türkiye genelinde yönetimsel, siyasi ve bürokratik ağırlığının temelinde birlik ve beraberlik ruhunun yer aldığına işaret etti.

Konya’nın her alanda olduğu gibi medya sektöründe de birlikte hareket edebilme kabiliyetinin getirdiği pozitif sonuçların Ankara’da da hissedildiğini bildiren Bakan Yerlikaya, “Bugün Konya basınının ortak paydası olan Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin Konya genelindeki tüm medya kuruluşlarının temsil edildiği, çoğulcu yönetimi, söz birliği ile Konya’nın sesinin yüksek perdeden duyurulmasında en önemli etkenler arasındadır” diye konuştu. 

‘HUZURUN TESİSİ İÇİN HER DAİM GÖREVDEYİZ’

İçişleri Bakanlığı olarak temel hak ve hürriyetleri esas alarak; iç güvenlik, kıyı ve karasularının emniyetini sağlama, etkili sınır yönetimi ve güvenliği, göç politikaları oluşturma, kamu hizmetlerinin koordinasyonu ile etkin il ve ilçe yönetimini tesis etme, afetlere dirençli toplum oluşturma, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerini sunma ve sivil toplumu destekleme görevlerini insan odaklı ifa ettiklerini dile getiren Bakan Ali Yerlikaya, son dönemde ülke genelinde dikkat çeken operasyonların hepsinin temelinde her bir vatandaşın huzurunu ve güvenliğini tesis etme düşüncesinin yer aldığını dile getirdi.

‘TÜM SUÇ ÖRGÜTLERİYLE ETKİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Bakan yardımcıları, Jandarma Genel Komutanı, Emniyet Genel Müdürü, Sahil Güvenlik Komutanı ve ilgili birim yöneticilerinin katılımıyla huzur ve güven odaklı güvenlik toplantılarını belirli aralıklarla yaptıklarını ve bu toplantılarda alınan kararlar neticesinde suç teşkil eden tüm unsurlarla hızlı ve etkin mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Bakan Ali Yerlikaya, “Terör örgütleri ve iş birlikçileriyle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, şehir eşkıyalarıyla ve tüm suç odaklarıyla mücadelemiz; azim ve kararlılıkla devam edecek. Kahraman güvenlik güçlerimiz yılın 365 günü, yaz kış, gece gündüz demeden görevlerinin başındalar. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

KGC'den İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya ziyaret

‘KONYA MEDYASI GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPMAYA DEVAM EDECEK’

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi adına konuşan Başkan Sefa Özdemir de Bakan Ali Yerlikaya’ya kendilerini kabulü için teşekkür ederek, “Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da özellikle emniyet ve asayiş konularındaki titiz çalışmalar ve bunun neticesinde suç örgütlerinin bertarafı hissedilir ölçektedir. Bugün Türkiye’de ve Konya’da huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, terörden arındırılmış bir hayatı sürüyorsak, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm toplumumuzun uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için ortaya koyulan mücadeleyi sivil bir göz ile görebiliyorsak, bunda sizin ve ekibinizin yoğun emeklerinin olduğunu görüyor ve biliyoruz. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyor; Konya medyası olarak halkı doğru bilgilendirmek ve kamuoyunu haberdar etmek adına üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam etmek adına görevini layıkıyla yapmaya devam edecektir” dedi. 
Görüşmenin sonunda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Konya’nın en güzel simgelerinden biri olan ve polis teşkilatının armasında da yer alan Selçuklu yıldızının içinde bulunduğu bir tablo hediye edildi. Ziyaret hatıra fotoğrafı ile son buldu. 
 

Bakmadan Geçme