Konya Beyhekim E.A.H. Kantin İhalesi

 

Mobil cihazınızda ilan metni ve tabloları tam görüntülemek için sağa kaydırın.

KONYA BEYHEKİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 

KANTİN YERLERİNİN SÜRELİ KİRALAMA İHALE İLANI

1-İhale konusu iş: Konya İli,  Selçuklu İlçesi, Beyhekim Mahallesi Devlethane Sokakta bulunan Konya Beyhekim Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (Ana Bina ve Ek Binalar) Kantin Yerlerinin süreli (24 Ay) olarak 2886 Devlet İhale Kanunun 45 inci maddesine göre ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Yönetmeliği çerçevesinde kiralama işi;

2-İşin süresi: 24(Yirmi Dört) Ay’dır.

3-İhalenin Yapılacağı Yer: Konya İl Sağlık Müdürlüğü - Horozluhan Mahallesi Abdül Basri Sok. No:4 Selçuklu/KONYA

4-Kira Tespiti Komisyonca belirlenen tahmini bedel: 1(Bir) yıllık tahmini kira bedeli 3.351.220,50 TL (ÜçMilyon ÜçYüzElliBirBin İkiYüzYirmi Türk Lirası Elli Kuruş)

5-Geçici Teminat Bedeli % 30: 1.005.366,15 TL (BirMilyon BeşBin ÜçYüzAltmışAltı Türk Lirası OnBeş Kuruş) Geçici Teminat Bedeli banka mektubu olarak verilmesi halinde, geçici teminat mektubu süresiz ve geçici teminat mektubunun teyit yazısının ibrazı gereklidir.

6-İhalenin Yapılacağı Tarih - Saat: 16.04.2024 Salı günü saat: 10:00'da

7-Toplam Kantin Kullanım Alanı: Ana Bina Kantin Kapalı Alanı:101m² + Ana Bina Kantin Açık Alanı:60m² + Ana Bina Poliklinik Kantin Kapalı Alanı:13,5m² + Psikiyatri Kliniği Kantin Alanı:35m² + Fizik Tedavi Kliniği Kantin Alanı:53m² + Yazır Ek Bina Kantin Alanı: 85m² olmak üzere 6 (Altı) adet kantin yerine ait Toplam Kantin Kullanım Alanı:347,5m² 'dir. 

8-İhaleye katılabilme şartları ve istenen belgeler;

İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında ihale dosyasında sunmaları gerekir:

8.1. İhale tarihinin içinde bulunduğu yılında alınmış, gerçek veya tüzel kişiliğin mevzuat gereği kayıtlı olduğunu gösterir ticaret veya sanayi veya meslek odası belgesi;

8.2. Tüzel kişiliğin son durumunu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi (Tüzel Kişiler için);

8.3. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter onaylı imza sirküleri veya imza beyannamesi;

8.4. Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi;

8.5. Tüzel kişilerde şirket yetkilisinin, gerçek kişilerde kendisinin e-Devlet sisteminden alınmış Yerleşim Yeri Adres Bilgileri gösterir belge;

8.6. Tüzel kişilerde şirket yetkilisinin, gerçek kişilerde kendisinin Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı veya onaylı sureti;

8.7. Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin geçici süresiz banka teminat mektubu veya geçici banka teminat mektupları dışındaki teminatların Konya İl Sağlık Müdürlüğünün Halk Bankası Nalçacı Şubesi TR96 0001 2009 5230 0006 0000 64  nolu hesaba gerçek veya tüzel kişiliğin adı, ihale adı, geçici teminat bedeli olduğu ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün adı belirtilerek yatırıldığını gösteren dekontlar;

8.8. İhale şartnamesi bedelinin yukarıda belirtilen banka hesabına yatırıldığına dair banka dekontu;

8.8. İhaleye iş ortaklığı(Ortak girişim) olarak teklif verilemez.

8.9. Alt yüklenici çalıştırılamaz.

8.10. İstekli kiralanacak alanı idarenin onayı ile ihaleden önce görebilir.

8.11. Hakkında ihalelere katılmaktan yasaklama kararı bulunan tüzel kişiler, şirket ortakları ve gerçek kişiler bu ihalede teklif veremez, tutanak tutularak ihale salonu dışına çıkarılır.

9-Belgelerin sunuluş şekli:

9.1. İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır.

9.2. İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdaremiz tarafından "aslı idarece görülmüştür" veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.

9.3. İhaleye teklif vermek isteyen istekliler/firmalar 8 inci maddede belirlenen belgeleri, 9 uncu maddeye göre kapalı zarf içerisinde ihale saatinden önce idareye teslim etmek zorundadır.

10-İhale yapılma usulü; Bu ihale 2886 Devlet İhale Kanunu ile bu kanunun Açık Teklif Usulü ve 45 inci, 46 ıncı,  47 inci ve 48 inci maddeleri içeriğince yapılacaktır. İhale öncesi, süreci ve sonrası 2886 Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri içeriğince yürütülecektir.

11-İhale öncesinde, sürecinde ve sonrasında ihaleye iştirak eden, teklif veren istekliler 2886 Devlet İhale Kanunun 83 üncü (Yasak fiil ve davranışlar) maddesi hükümlerine uymak zorundadırlar. İhale sırasında bu maddeye aykırı davrananlar ihale dışı bırakılarak salon dışına çıkarılır. Bu yasaklara uymayanlar hakkında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 84 ve 85 inci maddelerindeki hükümlere göre işlem yapılır.

12-İhale ile ilgili dosyalar ve şartnameleri mesai saatleri dâhilinde Konya İl Sağlık Müdürlüğünün-İhale Biriminde (Horozluhan Mah. Abdül Basri Sok. No:4 Selçuklu/KONYA) bedelsiz görülebilir. Ancak ihaleye teklif verecek olanların, idarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur. İhale Dokümanı 1000 TL (Bin Türk Lirası) Konya İl Sağlık Müdürlüğünün Halk Bankası Nalçacı Şubesi TR96 0001 2009 5230 0006 0000 64 nolu hesaba ihaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişiliğin adı, ihale adı, doküman satış bedeli olduğu ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün adı belirtilerek yatırılması halinde temin edilebilir.

13-Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 37 inci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce ihale komisyon başkanlığına ulaşması şarttır.

14-Postada meydana gelecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon sorumluluk kabul etmez.

15-Her türlü vergi, resim, harçlar, sözleşme giderleri ve benzeri her türlü giderler ihale uhdesinde kalan istekliye/firmaya aittir.

16-Komisyon gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararı kesindir

17-İhale öncesinde, ihale yapıldıktan ve / veya komisyon kararı sonrası yargı kararları,  mücbir sebepler, idarenin iradesi dışında gelişen olaylar neticesinde, ihalenin yapılamaması, sözleşmenin imzalanamaması veya sözleşmenin imzalanmasından sonra yine aynı sebeplerden dolayı taşınmazın (kiralanan alan/alanlar) kiracıya teslim edilememesi durumunda idarenin hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.

18-İhaleye iştirak edenler, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri ve Sözleşmedeki genel hükümleri ve kantin kiralama işine ait kira şartnamedeki genel, özel ve ek belgelerdeki şartların tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabul etmiş sayılırlar. İlanda hüküm bulunmayan hallerde kira şartnamesindeki hükümler geçerlidir.

  • Basın No: ILN02009567