• Haberler
  • Konya
  • Konya'da Dezavantajlı Gruplar ve Aileleri İftar Sofrasında Buluştu

Konya'da Dezavantajlı Gruplar ve Aileleri İftar Sofrasında Buluştu

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri tarafından düzenlenen iftar programında dezavantajlı vatandaşlar ve aileleri bir araya geldi.

Konya'da Dezavantajlı Gruplar ve Aileleri İftar Sofrasında Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri tarafından düzenlenen iftar programında dezavantajlı vatandaşlar ve aileleri bir araya geldi.

Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar öncesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı'nın verdiği mini konser, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, konuşmasında engelli camiasına yönelik desteklerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ilçe belediye başkanlarına teşekkürlerini iletti.

Programın bir diğer konuşmacısı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, iftar sofrasında bir araya gelmenin memnuniyetini dile getirirken, asıl engelin kafalarda ve kalplerde olduğunu vurguladı ve empati çağrısında bulundu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar programında Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin müjdesini verdi. Başkan Kılca, “Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezimizi Konya’mızda inşa ettik, tamamladık, önümüzdeki ay içerisinde de inşallah bakanlığımıza teslim ediyoruz. Burayı inşallah bundan sonra hep siz kullanacaksınız. Sizlere hayırlı, mübarek olsun” dedi.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Konya'nın engelsiz bir şehir olması için çaba sarf ettiklerini belirtti ve dezavantajlı bireylerin toplumun her alanında yer almasını istediklerini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuşmasında dezavantajlı bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için birçok hizmet sağladıklarını belirterek, Peygamber Efendimizin öğüdü doğrultusunda hareket ettiklerini ve Ramazan'ın birlik ve beraberliği pekiştirmesini diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise Konya'da yaşayan engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına yapılan çalışmalardan bahsederek, dezavantajlı gruplara hizmet veren kuruluşların önemine vurgu yaptı.

Programa Konya Vali Yardımcısı Fatma Gül Dalmış'ın yanı sıra dezavantajlı gruplara hizmet veren derneklerin başkanları, dezavantajlı vatandaşlar ve aileleri de katıldı.

Konya'da düzenlenen bu iftar programı, dezavantajlı gruplara ve ailelerine verilen desteklerin önemine dikkat çektiği gibi, toplumsal dayanışma ve birlik duygusunu da pekiştirdi.
 

Bakmadan Geçme