Konya'da gezilecek o meşhur yerler!

Türkiye'nin en büyük yüz ölçümüne sahip Konya'da gezilecek yerler? Konya'da sizin için gezilecek en iyi yerleri listeledik. İşte o yerler…

Konya'da gezilecek o meşhur yerler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA’DA GEZİLECEK YERLER:  Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Konya zengin bir mirasa sahiptir. Camileri, müzeleri, medreseleri ve türbeleri ile inanç turizminde önde gelen Konya’da işte gezilecek yerler…

Konya'da gezilecek o meşhur yerler!

KONYA’DA GEZİLECEK YERLER: MEVLANA MÜZESİ

1926 yılından bu yana faaliyet gösteren Mevlana Müzesi Konya’nın görmeye değer yerlerindendir. Yeşil Kubbe olarak da bilinen Mevlana Müzesi, dört kalın sütun (fil ayağı) üzerine konumlanmıştır.

Konya'da gezilecek o meşhur yerler!

Türbeyi ziyaret eden vatandaşlar, müzede bulunan önemli eserler olan Mevlâna'nın sandukası, pûşîde (Mevlâna'nın mezar örtüsü), Mesnevi, Nisan tasını görebilirler. Bununla birlikte Mevlana ve aile fertlerinin mezarlarını da ziyaret edebilir.

KONYA’DA GEZİLECEK YERLER: SİLLE SEYİR TEPESİ

Selçuklu ilçesine bağlı Sille Seyir Tepesi tarihi yapılarını, kuş bakışı izleme imkanı sağlıyor.  Selçuklu Seyir Tepesi olarak da bilinen Sille Seyir Tepesi, panoramik fotoğraflar çekmek için ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerindendir.

Konya'da gezilecek o meşhur yerler!

2021 yılı temmuz ayında halka açılan seyir alanı, kısa sürede hem Konya halkının hem de yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri haline geldi.
 

Bakmadan Geçme