Konya'da Tarihi Bir Dönüşüm: Mevlana Türbe Arkası Yenileniyor

Konya'nın köklü tarihine modern bir dokunuş yapılıyor. Türkiye'nin en büyük ihya projelerinden biri olan Darü'l-Mülk Projesi'nin önemli ayağı olan Mevlana Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

Konya'da Tarihi Bir Dönüşüm: Mevlana Türbe Arkası Yenileniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Konya'nın köklü tarihine modern bir dokunuş yapılıyor. Türkiye'nin en büyük ihya projelerinden biri olan Darü'l-Mülk Projesi'nin önemli ayağı olan Mevlana Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden Darü’l-Mülk Projesi’nin en önemli ayaklarından biri olan ve Karatay Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilecek Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi’nin tanıtım programı gerçekleştirildi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, proje için 2.5 milyar liralık bir kaynağın kamulaştırma süreciyle sağlandığını ifade ederek, projenin Konya'ya değer katacağını vurguladı. Kılca, projenin bölgedeki anlamı, korunacak değerler, tanıtım katkısı ve mimari dokusuyla Konya'ya çok yakışacağını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise projenin, Konya'nın tarihi mirasını gün yüzüne çıkaracağını ve şehre yeni bir kimlik kazandıracağını belirtti. Altay, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle gerçekleştiğine dikkat çekerek, projenin Konya'nın turizmi ve sosyal dokusu üzerinde büyük bir etkisi olacağına dikkat çekti.

Proje kapsamında, mevcut alanda yapılacak dönüşüm ve restorasyon çalışmalarıyla 24 yapının içine alındı.

Mevlana Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi, Konya'nın köklü geçmişine modern bir soluk getirerek şehrin turizm potansiyelini artırmayı ve kültürel zenginliğini ön plana çıkarmayı hedefliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Konya, tarihi ve manevi değerleriyle öne çıkan bir cazibe merkezi haline gelecek gibi görünüyor.

Bakmadan Geçme