• Haberler
  • Konya
  • Konya'daki Şebiarus töreni turistler tarafında yoğun ilgi gördü!

Konya'daki Şebiarus töreni turistler tarafında yoğun ilgi gördü!

Konya'da, her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-17 Aralık'ta yapılacak 'Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne sayılı günler kala kentteki hazırlıklar tamamlandı.

Konya’da Düşünce adamı ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 750'nci yılında düzenlenen törenlere yurt içi ve yurt dışından katılmak isteyen binlerce turist, günler öncesinden konaklayacakları otellerde rezervasyon yaptırıyor.

Konya'daki Şebiarus töreni turistler tarafında yoğun ilgi gördü!

Türk ve İslam aleminin en büyük mutasavvıflarından Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 750. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen "Şebiarus" etkinlikleri kapsamında Konya, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayacak.

Başta otelciler olmak üzere işletme sahipleri, Türkiye'deki önemli organizasyonlardan biri olan Şebiarus'a katılacak ziyaretçileri, Mevlana'nın şehrinde ağırlamaya hazır olduklarını ifade etti. Törenlere yurt içi ve yurt dışından katılmak isteyen binlerce turist, günler öncesinden konaklayacakları otellerde rezervasyonlarını yaptırdı.

Konya'daki Şebiarus töreni turistler tarafında yoğun ilgi gördü!

Konya Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Murat Peksomlu, AA muhabirine, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Şebiarus" etkinliklerini heyecanla beklediklerini söyledi.
 

Bakmadan Geçme