• Haberler
  • Kültür-Sanat
  • Konyalı Ressam Hüseyin Alphan'ın Filistin Temalı Tablosu Büyük İlgi Görüyor

Konyalı Ressam Hüseyin Alphan'ın Filistin Temalı Tablosu Büyük İlgi Görüyor

İstanbul'da yaşayan Konyalı Ressam Hüseyin Alphan'ın 2009 yılında çizdiği 'Cennete Açılan Kapı' isimli tablo, Filistin-İsrail savaşının yeniden alevlenmesiyle birlikte sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Tablo, Filistin'de yaşanan acıyı çizgilerle ortaya koyuyor.

Herkes sosyal medyada elden ele paylaşılan Filistin tablosunu çizen ressamı merak ediyor.

İstanbul’da yaşayan Konyalı Ressam Hüseyin Alphan'ın Filistin’de yaşanan acıyı tuvale döktüğü o meşhur tablo, Filistin-İsrail savaşının alevlenmesiyle birlikte yeniden anlam buldu. On binlerce insanın hayatını kaybettiği savaşla ilgili duygulara tercüman olan bu anlamlı tablo ise yeni değil.

2008 yılının Aralık ayında İsrail, Filistin’e bugüne benzer bir saldırı yapmıştı. İsrail’in bu katliamından sonra Alphan 2009 yılında bu tabloyu çizdi. Tablo, insanların acı ve gözyaşlarıyla dolu geçen yaşamlarını sanatla buluşturarak anlatıyor. Gören herkeste derin duygular uyandıran bu tablo; acı, mücadele ve umudu bir arada sunuyor. Sosyal medya kullanıcıları, Filistin’de yaşanan dramı anlatan bu tabloyu sadece bir sanat eseri olarak değil, aynı zamanda insan hakları ve barış çağrısını yansıtan bir sembol olarak görüyor.

“CENNETE AÇILAN KAPI”

Tabloda İsrail’in Filistinlileri katlederken ölen çocukların cennete doğru yöneldiği bir imge göze çarpıyor. “Cennete Açılan Kapı” ismi verilen tabloda anne ve babaların feryadı, 3 dinin kutsal saydığı şehir olan Kudüs bir arada veriliyor.

HÜSEYİN ALPHAN KİMDİR?

Konya’da doğan Alphan, ilk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. Lise ve üniversite eğitimine İstanbul’da devam eden Alphan, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Mesleki gelişimini daha çok duvar resimleri üzerinde yoğunlaştıran Alphan, ilk kişisel resim sergisini İstanbul Tuzla’da açtı. Çeşitli illerde kötü görünüme sahip trafo ve duvarları resimlerle güzelleştirmeye devam eden Alphan, evli ve 4 çocuk babası.

Konyalı Ressam Hüseyin Alphan'ın Filistin Temalı Tablosu Büyük İlgi Görüyor
Konyalı Ressam Hüseyin Alphan'ın Filistin Temalı Tablosu Büyük İlgi Görüyor
Yorumlar 7
Alişan 30 Kasım 2023 23:58

Savaşın dehşetini tüm ruhumuza hissettiğimiz bu günlerde ressamın tuvale yansıttığı duygular, ortak duygularımızdır. Keşke tüm sanatçılarımız aynı duyarlılığı gösterebilse.İnsanlık dıramı yaşanırken duyarsız kalmak insanlık ayıbıdır.Tüm dünya çocukları ağlıyor, tüm analar ağlıyor, tüm babalar ağlıyor.Vizdansız dünya seyirci kalıyor.Zalimler için yaşasın cehennem.

Ekrem 30 Kasım 2023 10:56

Çok kıymetli Hüseyin Alphan ı tebrik ediyorum. Bu insani duruma sessiz kalmayan duyarlı insanlarında çoğalmasını temenni ediyorum.çok güzel hareket takdirlere şayan. Mevla güzellik Nasib etsin, sayılarını çoğaltsın.

Yusuf Aydın 28 Kasım 2023 17:40

Ruhun elle birlikte çalışmadığı yerde sanat olmaz. Hüseyinin Alphan gibi sanatçılara ihtiyacımız var...

Günay 27 Kasım 2023 21:19

Gerçekten bu kadar duyarlı sanatçılar kalmadı mağlesef ülkemizde kardeşliğin sesi olduğunuz için sayın Hüseyin Alphan beyi tebrik ediyorum Ayrıca bu yazıyı dile getiren gazeteci arkadaşada teşekkürlerimi sunarım

Ruhi Su Aydan 27 Kasım 2023 19:59

İşte umut işte güzel bir direniş yaşasın Filistin kahrolsun siyonizm

Ali İhsan Güney 27 Kasım 2023 18:20

Gerçek bir sanatçı insanlığın sesi olur. Hüseyin Alphan işinin gereğini hakkıyla yapmış. Ellerinize sağlık

Selami 27 Kasım 2023 18:19

Hem çok duygusal hem çok ümitvar çünkü sonuç cennet

Bakmadan Geçme