• Haberler
  • Konya
  • Kurban satıcıları ön sipariş almaya başladı!

Kurban satıcıları ön sipariş almaya başladı!

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar bu sene kurban telaşına erken girdi. Fiyat araştırması yapan vatandaşlar, uygun kurbanlık bulabilmek için çeşitli alternatifleri deniyor

Kurban satıcıları ön sipariş almaya başladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Konya’da kurbanlık satışları başladı. Vatandaşlar bu sene kurban telaşına erken girdi. Şimdiden fiyat araştırmasına girenler uygun kurbanlık bulabilmek için tüm alternatifleri deniyor. Kurban satıcıları ön sipariş almaya başladı ve besiciler satışlardan memnun.

Herkese ve her keseye uygun kurbanlıklar

Konya’nın Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesinde besicilik işi ile uğraşan, “Kurbana dair ne varsa METİN BESİCİLİK’te” sloganıyla satıcılık yapan Metin İşkey, satışların geçen yıla göre Ramazan Bayramı sonrası hemen başladığını belirterek, herkese her keseye göre kurbanlıkların olduğunu, buraya gelen vatandaşlarımız uygun fiyatlarla kurbanlıklarını alabiliyor. Vatandaşlarımızın aldıkları kurbanlıklara bayrama kadar baktıklarını ve kesimlerinin ücretsiz olduğunu söyledi. 

Kurban satıcıları ön sipariş almaya başladı!

Satışlarda daha çok yoğunluk beklediklerini söyleyen İşkey, bir büyükbaş kurbanlık hayvanı 100 - 140 bin liraya sattıklarını kaydetti.

Geçmiş yıllara kıyasla daha yoğun olacağı öngörülüyor

Diğer taraftan Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını ve bağış seçeneklerini de değerlendiriyor. Yüksek fiyatlar ve artan talep, hem yerel pazarlarda hem de vekaletle kesimlerde önemli bir hareketlilik oluşturuyor. Sektör temsilcileri, bu yılın bayram dönemindeki satışların ve bağışların geçmiş yıllara kıyasla daha yoğun olacağını öngörüyorlar.

Bakmadan Geçme