• Haberler
  • Ekonomi
  • Kuyumcular gram altının düşeceği rakamı paylaştı: Bundan aşağı düşmez!

Kuyumcular gram altının düşeceği rakamı paylaştı: Bundan aşağı düşmez!

Milyonlarca insanın yatırım yaptığı gram altın hakkında konuşan kuyumcular, gram altının göreceği en dip seviyeyi paylaştı.

Kuyumcular gram altının düşeceği rakamı paylaştı: Bundan aşağı düşmez!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın piyasası hem yerel hem de uluslararası önemli ekonomik gelişmelere karşı oldukça duyarlı olmaya devam etmektedir. ABD ekonomisindeki en ufak bir değişiklik bile dünya genelinde altın fiyatları üzerinde derin bir etki yaratabiliyor. Genel ons fiyatına bakıldığında fiyatlamadaki istikrar çok belirgin olmasa da, söz konusu gram altın olduğunda Türkiye'de dolar kurundaki yükseliş altın yatırımcılarının yüzünü güldürüyor. Gram altın fiyatı tırmanışını sürdürürken, özellikle ons fiyatından gelen ek destekle yükseliş hızı ivme kazanıyor. Bu nedenle kuyumcular gram altın piyasasına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Kuyumcular gram altının düşeceği rakamı paylaştı: Bundan aşağı düşmez!

DİP NOKTA

Kapalıçarşı'daki altın piyasasını yakından takip eden deneyimli kuyumcu Şener Bayrak, son dönemdeki altın fiyatlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Altın fiyatları son haftalarda olumlu seyrediyor ve müşterilerimiz de bu fiyatlardan memnun. Müşteriler altınlarını satmak ya da bozdurmak yerine ellerinde tutmayı tercih ediyor. Fiyatlarda ise gram altın için dip seviye 1.600 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu seviyenin anlık olarak aşılması durumunda gram altının 1.600 TL'nin üzerine çıkması muhtemeldir. Bu da mevcut seviyenin yeni dip haline geldiğini gösteriyor."

Kuyumcular gram altının düşeceği rakamı paylaştı: Bundan aşağı düşmez!

YIL SONU TAHMİNLERİ

Şener Bayrak, gram altının olası yükselişine ilişkin görüşlerini de paylaştı: "Altın fiyatları çeşitli faktörlerden etkileniyor ve tek bir faktöre bağlı olarak fiyat tahmini yapmak zorlaşıyor. Altının ons fiyatını, dolar kurunun Türk lirası karşısındaki dalgalanmasını ve Türkiye'deki altın talebini göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu soruların cevaplarını birleştirerek gram altının gelecekteki fiyatını tahmin edebiliriz. Beklentilerimize göre gram altın yaz ayları boyunca yukarı yönlü seyrini sürdürecektir. Eylül ayında geçici bir duraklama olabilir, ancak genel yükseliş eğiliminin devam etmesi muhtemeldir. Şu an 1.615 TL'den gram altın alanlar, yılsonuna kadar 2.100 TL'den satma potansiyeline sahipler."

Bakmadan Geçme