• Haberler
  • Güncel
  • Manisa'da korkunç kaza! OSB'de yangın çıktı: 2 işçi feci şekilde can verdi

Manisa'da korkunç kaza! OSB'de yangın çıktı: 2 işçi feci şekilde can verdi

Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki Mitsubishi Electrik fabrikasında iki işçi kaynak yaparken yangın çıktı. Yangında iki işçi feci şekilde can verdi.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mitsubishi Electric fabrikası inşaatında yangın çıktı. Alınan bilgilere göre, Alibaba Gökalp ve Zülfü Çınar isimli iki işçinin 5 metre yüksekliği olan bir platform üzerinde kaynak yaptığı ve kaynaktan çıkan kıvılcımların platform altında bulunan izolasyon malzemelerine sıçradı. İşçilerin fark etmediği alevler büyüyerek platforma doğru yükselince Alibaba Gökalp ile Zülfü Çınar panikledi ve yangından kurtulmak için platformdan aşağı atladı. Yanan bölgenin içine düşen Alibaba Gökalp ile Zülfü Çınar üzerine düşen köpükler nedeniyle yanarak can verdi.

Hayatını kaybeden işçileri görmeyen diğer çalışanlar, yangını söndürmek için kepçeyle alevlerin üzerine kum döktü. Yanan işçiler aynı zamanda göçük altında kaldı.

Çevredeki vatandaşların yangını ihbar etmesi üzerine olay yerine, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı sağlık, polis, UMKE ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. 

İtfaiye ekiplerinin göçük altından çıkardığı işçilerin hayatlarını kaybettiği tespit edildi. Alibaba Gökalp ile Zülfü Çınar'ın cenazeleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

Hayatını kaybeden Alibaba Gökalp ile Zülfü Çınar'ın Tuncelili olduğu ve Manisa'ya çalışmak için geldikleri öğrenildi. 

Yorumlar 1
Lütfiye 04 Şubat 2024 20:24

Zülfü çınar değil. Zülfü yıldız doğru olan.

Bakmadan Geçme