• Haberler
  • Konya
  • Mevlana'nın aşkından her yıl 10 bin kilometrelik yoldan geliyor

Mevlana'nın aşkından her yıl 10 bin kilometrelik yoldan geliyor

Dünyaca ünlü İran asıllı Dr. Saeid Vakili her yıl olduğu gibi bu yılda Şeb-i Arus törenlerini kaçırmadı. Amerika Birleşik Devletleri'nin tanınan isimleri ile yakın ilişkileri bulunan Saeid Vakili'nin, Mevlana'ya olan hayranlığı her geçen gün artıyor.  

Amerika Birleşik Devletleri’nde Ontoloji alanında doktora diplomasına sahip Mevlâna aşığı Dr. Saeid Vakili’nin Amerika’nın tanından isimleri ile yakın ilişkileri olduğu biliniyor. Vakili’nin Amerika başkanlarından Obama, Trump, Ronald Reagan ve dünyaca ünlü isimler olan CNN sunucusu Larry King, Ağır siklet dünya boks şampiyonu Muhammet Ali Clay Amerikalı ve dünyaca ünlü daha birçok isimle dostlukları bulunuyor.  

GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ 

Her yıl Şeb-i Arus törenlerine katılan Mevlâna ve Konya aşığı Saeid Vakili Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve geleceğinin çok aydınlık olduğunu söyledi. Bu yılda Şeb-i Arus törenleri için Konya’ya gelen Vakili, Gazetemiz sahibi Yusuf Gürbüz Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Uğurlu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüzü de ziyaret etti.  

KONYA’NIN MANEVİYATINDA HUZUR BULUYOR 

Konya’ya ve Mevlana’ya duyduğu aşkı anlatacak kelime bulamadığını belirten Dr. Saeid Vakili Türkiye’yi kendi vatanı gibi gördüğünü söyledi. Konya’nın manevi havasının ona huzur verdiğini vurgulayan Vakili, Konya’da bulunduğu sürece yaşadığı huzuru anlatamadığını ifade etti.  

Mevlana'nın aşkından her yıl 10 bin kilometrelik yoldan geliyor

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AYDINLIK 

Türkiye’nin içinde bulunduğu zor anlardan başarı ile çıkacağına dikkat çeken Dr. Saeid Vakili ‘Türkiye büyük ve şanlı bir ülke. Tarih boyunca defalarca zor fırtınalardan geçti. Her zaman bir kaptan bu ülkenin bir grup yiğit ve vatansever çocuklarından, adı Türk halkının damarlarında dolaşan kan gibi nesilden nesile ve kandan kana hareket etmekte olan yüce ve ölümsüz ruhlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Paşa gibi insanlar, bu büyük geminin dümenini ele alıp, güvenli ve sakin bir sahile yönlendiriyorlar. Türkiye’nin gücünün farkında olanlar asla bu ülkeyi kendine düşman görmek istemiyor. Yakın tarih 15 Temmuz’da yaşanan hainlik girişiminde Türk insanı vatanı için tek vücud olup bayrağını, toprağını, ülkesini hainlere karşı verdiği mücadele ile korudu. Bu Dünya’nın başka bir ülkesinde yaşansa herkes olanı biteni seyretmekle yetinirdi. Türk insanı Vatanına sahip çıktı. Her zorluğa karşı direnerek ayakta kalmasını bilen bir ülke O yüzden Türkiye'nin geleceği yine aydınlık olacak. 

 

Bakmadan Geçme