Mide yanmasından doğal yollarla nasıl kurtuluruz?

Mide ekşimesi, mide asidinin yemek borusuna geri dönmesinden kaynaklanan yaygın bir sağlık sorunudur. Bu sorun, evde uygulanan basit yöntemlerle tedavi edilebilir. İşte o yöntemler..

Mide yanması, çoğu zaman yemek yedikten sonra mide asidinin ve sindirim sıvılarının geri dönmesi sonucunda hissedilen bir yanma hissidir. Mide yanmasından şikayetçi olanların öncelikle bir doktora başvurması ve tedavi görmesi gerekmektedir. Ancak bu rahatsızlığı birkaç dakika içinde doğal yöntemlerle gidermenin yolları da vardır.

Zencefil - Antiinflamatuar özellikleri nedeniyle mide ekşimesine karşı etkili bir ilaç olarak kabul edilir. Ancak zencefil kullanımı maksimum 6 gram ile sınırlandırılmalıdır. Zencefil ekstresi takviyeleri veya zencefil çayı kullanılabilir. Zencefil aynı zamanda midede oluşan iltihaplanmayı da önler.

Bol su için - Su içmek midedeki pH (alkali-asit) dengesini korur. Özellikle mide yanması sorunu yaşayanlar maden suyu kullanarak bu rahatsızlığı giderebilirler. Ayrıca doğal su, midedeki pH'ı da dengeleyerek mide asidinin mideye zarar vermesini engeller.

Lifli gıdalar - Yulaf gibi lifli gıdalar midedeki asidi emer ve mide yanmasını ve yemek borusundaki asitliği azaltmaya yardımcı olur.

Papatya Çayı - Papatya çayı sindirim sistemini rahatlatan ve krampları önleyen bir çaydır. Sedatif özelliği ile mide kaslarını genişletir, safra akışını iyileştirir ve sindirimi düzenler, böylece mide asidinin yukarıya doğru hareketini engeller. Papatya çayı içmek istemeyenler nane çayı ile de bu faydalardan yararlanabilirler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme