1. YAZARLAR

Yazarın Tüm Yazıları >

NAMOĞLU VE KALKAVAN’A AÇIK MEKTUP

A+A-

Önce  Kalkavan adına üzüntümü belirteyim. Çünkü  eski bir hakem, eski bir hakem hocası ve süper lig gözlemcisi, EPAK üyesi olarak senin kadar  hakemi az eleştirdiğini sanıyorum. Çoğu zaman doğru noktalarda hakemlerin savunucusu olmuşum, bazı eleştirilerin ise  aşırı olduğunu söylemişimdir. Hakemin de insan olduğunu ve hata yapabileceğini anlatmışımdır.
Ancak senin son yönettiğin Konyaspor- Trabzonspor maçındaki çaldığı düdükler, verdiğin kararların hiçbir savunulacak tarafı yoktu.
Bir defa sen bu maçın atmosferini kaldıramadım. Geçmişte de vukuatların var. Sana dost bir uyarısı yapıyorum ve hemen  düdüğü  çantana koy, o hakem giysilerini de bir daha giymemek üzere hatıra olsun diye gar dolabına as.
Ancak kulağına küpe olsun. Bu noktaya gelmiş veya getirilmiş bir hakem olarak   Futbol Oyun Kuralları kitabında 5. Maddeyi  istersen bir gözden geçir demiyorum. Çünkü hakemliği bırakmanız  Türk hakemliği, Türk futbolu ve kendin için daha hayırlı olacaktır.
MHK Başkanı  Sayın Namoğlu.
Sizinle dostluğuma güvenerek ve samimi biçimde yazıyorum.
MHK içinde birlikte çalıştığımız, birlikte su içtiğimiz, kader birliği yaptığımız değerli üyeleriniz  var. Hepsini seviyorum.
Yalnız ne olur  bu maçlara  görevlendirilmeler yapılırken çok dikkatli olunuz. Böylesi hakemlerle bu sezonun zor geçeceğini tahmin ediyorum. Daha ligin ikinci yarısının ilk haftasında görmek istemediğimiz nice  neticeye tesir eden hakem hataları,  alın terini hiçe sayan kararlar vardı. Buna  örnek olarak  Konyaspor- Trabzonspor maçını lütfen bir değil, birkaç kez izleyiniz.
Sözde bu seviyedeki bir hakem penaltıda, önce devam, sonra iki pozisyon sonrasında nasıl oluyorda  kararından dönüyor ve beyaz noktayı gösteriyor.
Pozisyonun  penaltı olup, olmadığına bakmıyorum. Hakem kararı için bunları yazıyorum. Yine aynı hakem Kalkavan’ın verdiği kararlarda, verdiği kartlarda bir standart var mı ?
Lütfen iyi izleyiniz.
Yazık oluyor Türk futboluna,
Yazık oluyor,  futbolcuların alın terine,
Yazık oluyor sizin çabanıza. Bunlara izin vermeyiniz.

Bu yazı toplam 401 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.