• Haberler
  • Spor
  • O takım Süper Lig'de yabancı teknik direktörle yola devam ediyor

O takım Süper Lig'de yabancı teknik direktörle yola devam ediyor

Samsunspor, Türkiye Süper Lig'deki 20 takım arasında yabancı bir teknik direktör tarafından yönetilen tek ekip olarak öne çıkıyor.

Samsunspor, Türkiye Süper Lig'deki 20 takım arasında yabancı bir teknik direktör tarafından yönetilen tek ekip konumunda bulunuyor. Son olarak Konyaspor'un Teknik Direktör Fahrudin Omerovic ile ayrılmasının ardından, Süper Lig'de yabancı bir teknik kullanılmış ve görevlendirilen tek takım Samsunspor oldu. Diğer 19 takımın tamamı ise yerli antrenörlere emanet edilmiş durumdadır.

Samsunspor'un 8. haftasında Alman Teknik Direktör Markus Gisdol'un göreve gelmesiyle bu durum gerçekleşti. Gisdol, halen Samsunspor'un başında bulunmaktadır. Diğer Süper Lig takımları ise sırasıyla şu teknik direktörlerle çalışıyor:

Galatasaray - Okan Buruk, Fenerbahce - İsmail Kartal, Trabzonspor - Abdullah Avcı, Başakşehir - Çağdaş Atan, Beşiktaş - Serdar Topraktepe, Kasımpaşa - Sami Uğurlu, Çaykur Rizespor - İlhan Palut, Alanyaspor - Fatih Tekke, Sivasspor - Bülent Uygun, Antalyaspor - Sergen Yalçın, Adana Demirspor - Hikmet Karaman, Kayserispor - Burak Yılmaz, MKE Ankaragücü - Emre Belözoğlu, Gaziantep FK - Selçuk İnan, Fatih Karagümrük - Tolunay Kafkas, Hatayspor - Volkan Demirel, Pendikspor - İbrahim Üzülmez ve İstanbulspor - Osman Zeki Korkmaz.

Samsunspor'un başında şu ana kadar lig ve kupada toplam 30 maça çıkan 55 yaşındaki Markus Gisdol, 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde etti.

Markus Gisdol, kariyerine Almanya'nın Hoffenheim takımında antrenör olarak başladıktan sonra, sırasıyla Hamburg, Köln ve Lokomotiv Moskova'yı çalıştırdı. Samsunspor ile Gisdol arasındaki sözleşme sezon sonunda sona erecek.

Bakmadan Geçme