• Haberler
  • Asayiş
  • Ölüme terk edilmişti, karar sonrası ilk kez konuştu: 'Geleceğimi çaldılar, ödül gibi ceza'

Ölüme terk edilmişti, karar sonrası ilk kez konuştu: 'Geleceğimi çaldılar, ödül gibi ceza'

Konya'da 3 yıl önce M.A.B. adlı çocuğu kaçırıp, darp ettikten sonra, öldü sanıp boş bir araziye atan 3 şahıs hakkında mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme heyeti, 3 şahsa ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Karar sonrası açıklama yapan mağdur M.A.B., 'Hayalimi elimden aldılar, aldıkları cezayı yetersiz buluyorum.' diyerek verilen cezanın azlığına dikkat çekti. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ölüme terk edilmişti, karar sonrası ilk kez konuştu: 'Geleceğimi çaldılar, ödül gibi ceza'

Konya’nın merkez Meram ilçesinde 2021 yılında yaşanan olayda, İ.E., U.E. ve A.E.’ adlı 3 şahıs, M.A.B., isimli çocuğu oturduğu parkta kaçırmış ve götürdükleri arazide 3 saat dövmüşlerdi.

Mağdur çocuğun, kol ve bacaklarını kıran şahıslar, onu öldü sanıp, çaresiz bir şekilde ölüme terk etmişlerdi. Yaşanan olaydan yıllar sonra görülen davanın kararı açıklandı.

Mahkeme heyeti her 3 sahsa ayrı ayrı, ‘Kişi hürriyetinden yoksun bırakma ve Kasten Yaralanma’ suçlarından toplamda 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyetinin kararından sonra açıklama yapan mağdur M.A.B., “Hayattaki hedefimi elimden aldılar, aldıkları cezayı yetersiz buluyorum.” dedi. 

“HAYALİMİ ELİMDEN ALDILAR!”


Yaşadığı olaydan sonra, uzun süre psikolojik destek aldığını ifade eden M.A.B., hayalinin elinden alındığını belirtti. Şu an bile dışarıya çıkarken tereddüt içerisinde olduğunu ifade eden mağdur genç; “Atlatamadığım birçok şey var, travmalarımla birlikte. 


Halen her sokağa çıktığımda, aklıma gelen bir olaydır ve tedirgin oluyorum. Yanımda bir araba yavaşladığı zaman, korkuyorum, dışarıya tek başıma çıkamıyorum. 


Yanımda ailemden birinin olması gerekiyor. Hayalim vardı polis olmak istiyordum. Bu olaydan önce hedefime ulaşmak için çok çabalıyordum. Ama olaydan sona bu pek mümkün görünmüyor. Hayattaki hedefimi de elimden almış oldular. Aldıkları cezayı hafifi buluyorum. 


Benim hayatımı elimden aldılar. Yaşantımı tamamen değiştirdiler, hiçbir şey eskisi gibi değil artık.  Olaydan sonra üzerime iftira attılar, kendi cezalarını hafifletmek için.

Halen psikolog etkileri üzerimde, 2 kolum 2 bacağım kırılmıştı.” diye konuşarak yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. 

“VERİLEN CEZAYI YETERLİ BULMUYORUZ”

Mağdur genç M.A.B., hakkında asılsız iddialar ortaya atıldığı vurgulayan Avukat İbrahim Cihat Tanrıkulu, 3 sanık hakkında da verilen cezanın yetersiz bulduklarını aktardı.

Tanrıkulu, “Müvekkilimiz henüz 15 yaşındayken, dosyadaki 3 sanık tarafından parkta oyun oynadığı sırada, silah zoruyla alaca alınıyor ve o araçta darp edilerek, ıssız bir yere götürülüp, orada da darp edildikten sonra öldü sanılarak araziye bırakılıyor. 


Biz verilen bu cezayı yeterli bulmuyoruz. Şöyle ki, her 3 sanık hakkında kızlarına uyuşturucu sattığı iddiasıyla haksız tahrik indirimi uygulanıyor. 15 yaşındaki müvekkil hakkında ortaya atılan iddialar bundan ibaret değil. 


Önce kızlarına uyuşturucu sattıklarını iddia ediyorlar. Önceki tarihlerde kendilerine karşı gerçekleştirilen, faili meçhul hırsızlık olayını müvekkil çocuk üzerine atıyorlar. 


Daha sonrasında kız çocuklarına karşı, cinsel istismar eyleminde bulunulduğunu iddia ediyorlar. Bununla birlikte yine uyuşturucu madde kullandığı iddiası da mevcut. 


Mağdur çocuk, benden daha fazla adliyeye, hastanelere gittiğini biliyoruz. Ciddi anlamda psikolojisi de bozulmuş durumda bu anlamda psikolog destek görmeye devam ediyor.” diye konuşarak sözlerini noktaladı. 


Özel Haber

Bakmadan Geçme