Osmaniye: Osmaniye Gezilecek Yerler Neresi? Osmaniye Gezilecek Yerler!

Akdeniz'in en şirin tatil beldesi Osmaniye tarihi Kilikya bölgesinin, şimdinin Çukurovası'nın en verimli toprakları üzerinde bulunuyor.

Osmaniye: Osmaniye Gezilecek Yerler Neresi? Osmaniye Gezilecek Yerler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her ne kadar adı Kaleler Kenti olarak anılsa da küçücük topraklarında yaşamakla bitmeyen kocaman bir derya sunuyor.

Osmaniye Gezilecek Yerler Neresi?

Pırıl pırıl gölleri, ılık Akdeniz rüzgarları, yaylaları, kaplıcaları, kaleleri, dereleri ve türlü güzellikleriyle büyüleyen namı diğer Cebelibereket’te keyifle gezebileceğiniz bazı noktaları şunlar oluşturuyor:

l Karaçay Şelalesi

l Kastabala Vadisi ve Antik Kenti

l Şarlak Şelalesi

l Karatepe Açık Hava Müzesi

l Kırmıtlı Kuş Cenneti

l Aslantaş ve Arılıtaş gölleri

l Osmaniye Kaplıcaları

Osmaniye, Burnaz ve Erzin plajlarında deniz, kum ve güneşin keyfini sürebileceğiniz kentin tabiat alanlarında vakit geçirmek de bir o kadar harika bir seçeneğe dönüşüyor. Çiftmazı, Karaçay ve Karatepe, bu bağlamda piknik ve doğa aktivitelerinden hoşlananların en popüler gezi lokasyonları olarak öne çıkıyor. Osmaniye’nin en ünlüleri olan kalelerinin tamamını görmekse isterseniz geniş bir vakit ayırmanız gerektiğini belirtmeliyiz. Hiçbir kentte göremeyeceğiniz kadar kaleyi, hep beraber Osmanlı’da görebilirsiniz. Osmanlı’nın heybetli kalelerinin bazılarını şu şekilde belirtebiliriz: Haruniye, Toprakkale, Savranda, Mitisin, Kürek, Kastabala, Karafenk ve Heçkeren

 

 

 

Bakmadan Geçme