Ramazan Sayar'dan  3. Kitap: Sevmek Sevilmek!

Gazetemiz yazarlarından eğitimci Ramazan Sayar'ın 3. Kitabı olan Sevmek Sevilmek kitabı okuyucuyla buluştu.

Ramazan Sayar, eserinin tanıtımında ağıtlarımız hikayelerimiz konularını işledi. 

"SEVMEK SEVİLMEK" -Ağıtlarımız Hikayelerimiz kitabında Ramazan Sayar şu konulara yer verdi:

Aşk-ı mecazi- aşk-ı ilahi, aşık-maşuk, bitmek tükenmek bilmeyen sevdalar, sıla hasreti - aile özlemi, sevgide sadakat, gidipte dönmeyen dönüpte dünyası kararan sevdalıları, açık, gizli kara sevdaları bu kitabında yer verdi.

Sayar “Belki de bu eserim ülkemizde bir ilk oldu. Son derece etkileyici, sürükleyici ve akıcı bir dil ile kaleme aldım. Kişiyi madde aleminden mana alemine götüren bir emeğin ve çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Sayar güzeli ve güzel okumayı  yazmayı, güzel  müziği sevmek bir sanattır. Seveni sevmek de erdemliktir.

Sayar kitaplarında türkü, şiir, yazı, türkü gibi eserleri birlikte ele alıyor. 

Ramazan Sayar kimdir?

1950 yılında Konya’nın Bozkır ilçesi Yelbeği köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Devlet Parasız Yatılı sınavını birincilikle kazanarak, orta öğrenimini Gaziantep İmam Hatip Okulu ve Konya Lisesi’nde Yüksek Öğrenimini de Yüksek Lisansa denk 5 yıllık Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı’nda Milli Eğitim Bakanlığı Aydın’ın Sultanhisar İlçesi Yasemin Lütfiye Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ve Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Aydın Merkez Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü yaptı.

1999 yılı Genel ve Yerel seçimlerinde Aydın’ın Sultanhisar İlçesi Belediye Başkan adayı oldu

Öğrencilik ve devlet hizmetinde devamlı teşekkür, takdirname ve 12 yıllık sicil not ortalamasından kademeler aldı. Çeşitli gazete, dergi, televizyon ve radyolarda yazıları makaleleri ve konuşmaları yayınlandı. Uzun yıllar Aydın Sultanhisar Haber Gazetesi ve Konya Bölgesi Hakimiyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı ve halen devam ediyor. Yıllarca Konya Bozkır Yelbeği Köyü Şenliği düzenlemesinin organizesini ve sunuculuğunu yaptı. Sevelim Sevilelim, Sevginin Gücü ve Sevmek Sevilmek adlı kitapları yayınlanan Ramazan Sayar evli ve iki çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme