Şifa Hastanesi çevresinde onlarca Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in, Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi çevresine ve farklı bölgelere düzenlediği saldırılarda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda onlarca Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, İsrail'in gece saatlerinde Şifa Hastanesi çevresi ve Deyr el-Belah, Kuveyt Kavşağı, Refah şehri ve Han Yunus'un doğu bölgelerini hedef aldığı belirtildi.

İsrail'in askeri araçları ve tanklarıyla gerçekleştirdiği topçu ateşi ve savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda Gazze'nin batısındaki Şifa Hastanesi çevresinde onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarıldı.

İsrail güçleri, hoparlör aracılığıyla Filistinlilerden Şifa Hastanesi'ni derhal boşaltmalarını talep ettiği ifade edildi.

Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Deyr el-Belah şehrinde Selman ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında 18 kişinin hayatını kaybettiği, El-Hikir bölgesinde Ebu Amra ailesinin evine yapılan saldırıda da çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım dağıtımını sağlayan komitelerin de İsrail'in hedefi olduğu, Refah kent merkezindeki Yebna Mülteci Kampı'nda Berhum ailesine ait bir evin İsrail savaş uçakları tarafından hedef alınması sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi.

Kuveyt Hastanesi'ndeki sağlık yetkililerinin, İsrail'in saldırılarında ölen ve yaralananların hastaneye getirildiğini açıkladığı aktarıldı.

İsrail'in Refah kentindeki saldırılarda dün sabah saatlerinden bu yana 5 evi hedef aldığı ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 27'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

AA

Bakmadan Geçme