• Haberler
  • Dünya
  • Üniversitelerden Gazze için protestolar devam ediyor

Üniversitelerden Gazze için protestolar devam ediyor

İsrail'in Gazze saldırılarına karşı üniversitelerden protestolar devam ediyor.

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde başlayan Gazze protestoları, üniversiteler arasında hızla yayılarak geniş kapsamlı bir harekete dönüşüyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı öğrenci protestoları, San Francisco Eyalet Üniversitesi (SFSU) öğrencilerinin de katılımıyla daha da güçleniyor.

SFSU öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla üniversite kampüsüne kamp kurdu. Savaş karşıtı sloganlar ve barış çağrıları eşliğinde gerçekleştirilen protesto, öğrencilerin İsrail'in saldırılarını kınama ve Filistin halkına desteklerini gösterme amacını taşıyor.

Üniversitelerden Gazze için protestolar devam ediyor

Bu gelişme, ABD üniversitelerindeki İsrail-Filistin politikaları üzerine artan gerilimi yansıtıyor. Columbia Üniversitesi'nde yaşanan gerginliklerin ardından, öğrenci aktivizmi ve Filistin'e duyulan destek diğer üniversitelere de örnek oldu.

Protestoların genişlemesiyle birlikte, ABD üniversitelerindeki öğrenci toplulukları arasındaki İsrail-Filistin politikaları konusundaki tartışmalar da derinleşiyor. Öğrenci grupları, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarını kınama ve barışçıl çözümler için çağrıda bulunma konusunda bir araya geliyor.

 

AA

Bakmadan Geçme