Vekil Yüksel: 'KOP bir an önce bitirilmeli'

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Konya Ovası Projesi (KOP) başta olmak üzere, Konya'daki Adana çevre yolu ve yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret etti. Yeniden Refah Partisi’nden gelen heyeti, Gazetemizin İmtiyaz sahibi Yusuf Gürbüz ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz İsmail Zafer Samancı karşıladı. 


Konya Ovası Projesi (KOP) başta olmak üzere birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Ali Yüksel, “Konya Ovası Projesi, için bazı sözler verildi ancak verilen sözler halen tutulmadı.

Bu konuda bazı çalışmalara başlamış ama çalışmalar halen tamamlanmamış. Proje için masraf yapılmış ama şu anda proje atıl vaziyette duruyor.  KOP için verilen sözlerin bir an önce tutulması lazım.

Daha önce yapılan çalışmaların hareketlendirilmesi gerekiyor. Çiftçimize yazık oluyor.  Onun için KOP projesinin bir an önce neticeye bağlanması lazım. Devletimiz bu işin üzerinden gelebilecek güçtedir” dedi. 


“SÖZ VERİLEN BAZI ÇEVRE YOLLARI BİTİRİLDİ AMA HENÜZ KALAN KISIMLARI VAR”


Konya’daki trafiğin rahatlaması için çevre yollarının bir an bitirilmesi gerektiğinin altını çizen Vekil Ali Yüksel,

şunları belirtti: “Konya’daki trafiğin rahatlaması için çevre yollarının bir an önce bitirilmesi lazım. O konuda da bitireceğiz diye söz verildi henüz bitirilmedi.

Buradaki bitirilmesi söz verilen bazı çevre yolları bitirildi ama henüz kalan kısımları var. Bunlarında bir an önce bitilmesi gerekir.

Hükümetimiz ve belediyelere ait kısımlarınındı sorumluluk bilinci içinde bitirilmesi gerekir. Belediyeler ödenek diye projeleri hayata geçirmezse ve bundan sonrada projelere ödenek yok diye bahane üretilirse bunun mesuliyeti vardır.”

Vekil Yüksel: 'KOP bir an önce bitirilmeli'
YEREL SEÇİMLERDE AK PARTİ NEDEN OY KAYBETTİ? 


Yerel seçimlerde AK Parti’nin oy kaybına değinen Ali Yüksel, “AK Parti başlangıçta güzel icraatlar yaptı. Bir süre sonra güç zehirlenmesi yaşadılar.

Ülkenin varlıklarının başka alanlara aktarılması, birbirini kayırmalar, ülke kaynaklarının peşkeş çekilmesi gibi konular ders verilmesi fikrini ortaya çıkardı.

Böyle bir şeyde gerekliydi. Devlet imkanlarını reklam ve başka alanlara aktarılması ki bu haramdır ve hakları değildir. İnsanlar öbürlerinden ümidini kesti, bize yöneldi.

Birçokları fazla ümit edemiyorlardı. Bu kadar ümitleri olmadığı için bazıları da aman CHP gelmesin, başkası gelmesin diye gene de AK Parti'ye verdiler.  

Bir de onlar ümitlerini bütün tutsalar ve ne olursa olsun biz haktan yana oyumuzu verelim deseler çok daha fazla biz oy alabilecek durumda idik.

Çünkü bu milletin değerlerine sahip çıkıyoruz. Doğruya doğru diyoruz. Yanlışa yanlış diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. 


“VERİLEN SÖZLER TUTULMADI”


Genel seçimlerde AK Parti’yi desteklerken birtakım şartlar öne sürdüklerini ve bu konuda gerekli adım göremediklerini ifadelerine ekleyen Milletvekili Ali Yüksel, 


“Kim olursa olsun haktan yana tavrımızı koruyoruz. Mesela biz bütçeye ret oyu verdik. İsveç'in NATO'ya girilmesine ret oyu verdik. Neden?

Bizim otuz maddelik bir şey vermiştik biliyorsunuz Cumhur İttifakı'na katılırken. Bunlardan birisi yeni zamlar verilmeyecekti. Denk bütçe oluşturulacaktı.

Ondan sonra faizler gittikçe düşürülecek ve sonra tamamen kaldırılacaktı. Bunlar otuz maddemizin arasındaydı. Ondan sonra çiftçiye benzin mazot desteği verilecekti ve onlardan onlara verilen mazotlardan vergi kısmı kaldırılacaktı.

Bütün bunlar vardı. Bunlar olup bunların altına imza atmalarına ve de aradan hemen hemen bir yıla yakın zaman geçmiş olmasına rağmen bunların hiçbirisini realize etme,

gerçekleştirme yönünde bir iyi niyet hareketi göremedik.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme