Yanan asırlık okul restore ediliyor

Denizli'de 2019 yılında yaşanan yangında hasar gören cumhuriyetin ilk okullarından olan Gazi Paşa Mektebi'nin restorasyonu devam ediyor.

Denizli’nin Çal ilçesinde 2019 yılında çıkan yangında Gazi Paşa Mektebi tamamen kül olurken, gerekli çalışmalar ve ihalenin ardından tarihi okulda restorasyon çalışmaları 8 ay önce başladı. Kış mevisimi gelmedi sebebiyle soğuk ve yağışlı havalar çalışmalarda aksamalar olsa da Gazi Paşa Mektebi’nin çatısı çelik sistemle tamamen kapatıldı. Duvarların olduğu bölüm de branda ile kapatılarak, olumsuz hava şartlarında da restorasyon çalışması devam edecek.

Belediye Başkanı Fethi Akcan, restorasyonun bitimiyle Gazi Paşa Mektebi’nin kültür evi olacağını belirtti. Covid-19 salgını nedeniyle defalarca ertelendiğini ve bu günlere gelindiğini belirten Akcan, “Bu önemli projenin sahibi Çal Belediyesi, mülkiyet ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dür. Tarihi okulumuz cumhuriyetimizi temsil eder ve Atatürk’ün mirasıdır. Yanan okul için her seferinde Çal’ın namusudur dedik, sahip çıktık. İbrahim Çallı, Selahattin Pınar gibi Çallı sanatçıların isimlerinin, eserlerinin yaşatılacağı Kültür Evimiz, restorasyon çalışmaları bittiğinde hizmete girecek” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme