Yazdır

Kime Hayret?

Vakit Gazetesi yazarlarından Hüseyin Üzmez’in basına ve adalete yansıyan” küçük kız çocuğuna taciz” olayı beni çok üzdü.

Tabii ki üzüntüm Üzmez’e değil, mensubu olduğunu söylediği dindar camiaya ve bu camianın seslerinden olan gazetesine. Olay doğru mu? Basına yansıyan hali ile olabilir diye düşünüyorum. Üzmez’in karakter yapısı,  dört yıl önce kendisinden elli yaş küçük bir hanımla evlilik yapması düşünüldüğünde olabilir d6üşüncem güçlü hale geliyor. Yine de yargı sonunda gerçek anlaşılacaktır.

 

Yargı sonuna karan o şüphelidir, hatta masumdur. Ancak, bu olay gerçek olarak tespit edilirse, Üzmez’in,” ben dindarım, Şeriatçıyım” sözleri de havada kalacak ve kendisinin iyi bir münafık olduğu ortaya çıkacaktır. Münafıklar ise kafirlerden daha da aşağılıktırlar Efendimiz onların cenaze namazlarına bile katılmazdı.. Dilerim bu olay ona yapılan bir komplo olsun. Aksi halde sırf kendine değil, dindar camiaya da büyük bir zarar vermiş olacaktır.

Geçen gün,haber spikeri, entel takımına göre, enkırmen   Uğur Dündar,  Tek-Bir Giyim sahibi Mustafa Bey’in üç hanımı olduğunu bildirip, cümlesinin sonunda da, “hayret…eskiden bunlar gizlenirdi… şimdi açık açık adam üç eşli olduğunu söylüyor,… Türkiye nereden nereye geldi?” diyor. Onun mantığına göre gerisini ben tamamlayayım. Laik Türkiye nereden nereye geldi demek istiyor. Bildiğim kadarı ile, bu zat  şu anda evliliğini düzgün sürdüren birisi. Ancak  çok geç evlendi tahminen 40  yaş civarında…Peki , büyük bir popüleristesi olduğuna  göre bu yaşa kadar, cinsel anlamda ne yaptı dersiniz. Zina yapmadı mı?  Mustafa beye hayret edip, onu kınayan bu çeşit insanlar,nikahsız olarak bir hanımla oturmuyorlar mı? Günübirlik  cinsellik yaşamıyorlar mı ?Hatta bu yaşanılanlardan nesepsiz çocuklar olmuyor mu? Çoooooooook. Bu şekilde yaşayan bey ve hanımlar var.   Onlar o şekilde yaşayınca normal oluyor, Mustafa Bey üç hanımla evlenip, onlara ayrı ayrı evlerde bakıp, onlardan olan çocuklara nesep bağını verip,  gerek eşlerine, gerekse çocuklarına eşit davranınca , ayıplanacak veya hayret edilecek bir şey mi yapmış oluyor..Üstelik örfümüz ve toplum da bunu anormal karşılamıyor. Efendim yasa…. Yasalara göre de bu suç değil…Ancak resmi nikahlı eşe, boşanma hakkı verir.

                          Mustafa bey gündeme gelince, laikçi basın ve mensupları,  onu örnekleyerek yine İslam’a saldırıyorlar. Bu nasıl olur… Böyle bir şey dinde olur mu? Hemen olmazlığına dair fetvalar yada fetvacılar aramaya başladılar. İlahiyatçı geçinen bazıları da fetva vermeye başladılar. Efendim Nisa suresinde böyle bir açıklama var, ama İslam dininin indiği o toplumda çok evlilik,  fahiş olduğu için, İslam bunu tedricen sınırlamak istedi. Eee… Önce dört’e indirdi. Sonrasında da bir evliliği istedi… Ancak bu şekilde o toplumu dine alıştırabildi. Yoksa İslam’ da tek evlilik var.. Haşa… Allah (cc) sadece o toplumu biliyordu sonraki toplumları, yarattıklarını bilmiyordu ? Bunu diyebilir miyiz Hayır… Bizim inandığımız Allah geçmişi de geleceği de bilir…. İlim ve hikmet sahibidir O halde İş evelenip, geveleniyor. Mustafa beyi kınayanlar da Kuran’a inandıklarını söylüyorlar ya…  Bakalım, Kuran’da bu konu nedir?  Nisa suresi incelendiğinde görülüyor ki, Allah kitabında, dörde kadar evliliğe ruhsat vermiş, ancak şartları var. Birinci şart, eşlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaksın ve bu karşılamayı yaparken de adil olacaksın… Bu adilliğin çok zor olacağını da yine Allah söylüyor. O halde bu ağır şartları yerine getiririm diyebilen bir erkek, ihtiyaç duyduğunda dört eşe kadar edinebilir.  Buna göre, Müslüman bir erkeğe,       kardeşim sen bir kere evleneceksin, fazla evlenemezsin demek İslam’a göre doğru değildir. Şartları uyan, uydurabilen her erkek istediğinde dörde kadar eş alabilir. Onun için , Müslüman olan, kuran(a inanan ben Tek-Bir giyim sahibi Mustafa beyi, suçlayamam, kınayamam…. O Allah’ın yasaklarına uyarak onun verdiği ruhsatı kullanıyor. Mustafa beyin tutumu, eğer doğruysa 78 yaşında, tacizden hapse düşen Üzmez’den veya kırk yaşına kadar evlenmeyerek zina yapanlardan,hatta zinaları internete düşen enkırmenlerden ( bu kişi Uğur Dündar değil) daha iyi değimli ?. En azından toplum ve nesep düzeni açısından bu daha faydalı değil mi?

www.hakimiyet.com