Yazdır

16 ambulans 62 sağlık personeli yardıma koştu

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde, 3 katlı yurdun çökmesi sonucu 18 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı olayla ilgili 16 ambulans, 62 sağlık personeliyle yardıma koşulduğu bildirildi.

Konya Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Galip Şef, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün 112 Komuta Merkezi'ne 04.12'de deprem şeklinde ilk ihbarın geldiğini söyledi.

İlk telefondan sonra ihbarların sürekli devam ettiğini, hemen sonrasında yurt binasının çöktüğünü anladıklarını belirten Şef, ''Olay yerine yakın olan ilçelerden 7 ambulansı ihbar aldığımız bölgeye yönlendirdik. Daha sonra Konya merkezden de 6 ambulans çıkış yaptı'' dedi.

Bölgeden net bilgi gelmediği için ilk başlarda irtibat sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Şef şunları kaydetti:

'' Başkent Üniversitesi Konya Hastanesinin ambulansı çıktı. Karaman'dan da 2 ambulans olay yerine gitti. İlk ambulans 20 dakika sonra olay yerine ulaşabildi. Daha sonra diğerleri yardıma koştu. Bunların yanı sıra 112 bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri de hareke geçirildi. Her tim 4 kişiden oluşuyor ve timlerde bir doktor var. 3 tim olay yerine gitti. Olay yerinde çalışması için özel yetiştirilen bu timdeki personelimizin rahat hareket edebilmesi için zayıf olanları tercih ediyoruz. Kısacası 16 ambulans, 62 sağlık personeliyle yaralıların yardımına koşuldu.''

www.hakimiyet.com