Yazdır

"TÜRKİYE KÖRDÜĞÜMÜ ÇÖZMÜŞTÜR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kördüğümü çözdüğünü, umutsuzluğu, karamsarlığı yendiğini, ayaklarının altına aldığını belirterek, ''Artık bundan böyle kimse Türkiye'yi eski girdaba sürükleyemez. Kimse bu ülkenin evlatlarının kalbinde yeşeren o taze umutları evvelallah söndüremeyecektir, söndüremez'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Fatih Üniversitesi'nin 2008-2009 akademik yılı açılış törenine katıldı. Törende, üniversite Rektörü Prof. Dr. Oğuz Borat, Başbakan Erdoğan'a fahri doktora beratını vererek cübbesini giydirdi.
Erdoğan, öğrencilere, ''Sizlere bağlanan umutları, anne-babalarınızın ideallerini gerçekleştirecek, geleceğe binlerce meşale taşıyacaksınız'' şeklinde seslendi.
Umutsuzluğa zerre kadar prim vermeden Türkiye'ye yaraşır gençler yetiştirmek için gecelerini gündüzlerine kattıklarını dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin modernleşme serüvenini, çağdaşlaşma sürecini yara-bere almadan yürütmek zorunda olduklarını kaydetti.
Erdoğan, Türkiye'nin gelecek hedeflerini hayata geçirebilmek için herkese büyük sorumluluklar düştüğüne işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Üniversite ortalaması ile ticari ve sosyal hayatımız, ekonomik düzeyimiz birbirine bağlıdır. Hepimiz gelişmiş, kalkınmış bir Türkiye istemek durumundayız. Hepimiz özgür bir Türkiye'den yana olmak durumundayız. Hepimiz Türkiye'nin önceliklerine odaklanmak durumundayız. Türkiye kördüğümü çözmüştür, umutsuzluğu, karamsarlığı yenmiştir, ayaklarının altına almıştır. Artık bundan böyle kimse Türkiye'yi eski girdaba sürükleyemez. Kimse bu ülkenin evlatlarının kalbinde yeşeren o taze umutları evvelallah söndüremeyecektir, söndüremez. Yeter ki hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirelim.''
 

www.hakimiyet.com