Son Dakika
BAÄžLANTILAR
HAVA TAHMİNLERİ
Konya Ankara
Aksaray Kayseri
Karaman Antalya
Niğde Kırşehir
Afyon Isparta

Rüyanın Zamanı Yoktur

ALİ ERUYAR - al_eruyar@mynet.com

Gündem futbol.. İnsanlık futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Bizim insanımızı anlayabiliyorum; ezilmişliğini yenmeye çalışıyor.27.06.2008 09:01:37
Yazıyı KüçültYazıyı Büyüt

Ama insanlığın nerde ise topyekun bir yuvarlaÄŸa odaklanmasını havsalam almıyor.  Buda dünyanın algı merkezinin hala Avrupa olduÄŸu gerçeÄŸini bize haykırıyor. Mesela biz daha çok Asyalıyız. Ama Asya’da oluÅŸumuza inat Avrupalı olmaya çalışan bir.. son üç Asya ÅŸampiyonunu bilen kaç kiÅŸi çıkar. Veya Afrika, veya Amerika?..

    Avrupalı siyasiler Türkiye’nin bu günkü derinliÄŸini görme fırsatı buldu son birkaç günde. DoÄŸunun temsilcisi Türkiye ve Avrupa.

    Bizim aydınımız Türkiye’nin tarihi derinliÄŸini anlatırken, bunu Osmanlı ile sınırlar. Nedense zihnimiz tarihe ve çaÄŸdaÅŸ etkinin sebeplerine bütüncül bakmaz. Gerçekte iÅŸ sadece bu kadar deÄŸildir. Osmanlı güçlü bir geleneÄŸin en güçlü halkasıdır.

    Bu gelenekte  Karahanlılar,  Gazneliler, B. Selçuklular, Kölemenler.. vs. var. Tarih dersine dönüÅŸtürmeden tarihe daha bütüncül bakmanın daha gerçekçi olacağını belirtelim. Tarihçiler bu günkü Türkiye algısında Åžii Türk oluÅŸumların rolünü de ortaya koyarlar belki bir gün. Ben hep merak etmiÅŸimdir. Åžii Türkler olmasaydı Åžia tarih sahnesinde kalabilir miydi?

   Benim ilgilendiÄŸim konu maçlardan çok, Türkiye’nin baÅŸarısının etki alanı. Bir diÄŸer ilgilendiÄŸim nokta, gelen baÅŸarı sonrası futbolcuların kutsalla iliÅŸki içerisinde oluÅŸlarını ortaya koymaları.

   Bu baÅŸarıyı yaÅŸatan insanların inançları gereÄŸi ağızlarından dökülen ÅŸükür ifadeleri birileri rahatsız ediyor. Ama onların rahatsız olmaları beni çokta rahatsız etmiyor. Bu gençlere inancın kattığı deÄŸeri görerek, keyifleniyorum. Hırvat teknik adamın ‘bu Türklerde ÅŸans ve bir ÅŸey daha var’ dediÄŸi ÅŸey içimizden birilerini rahatsız eden ÅŸeydir.

  Åžimdi herkesin mutlu olduÄŸu bu ortamda, baÅŸarıya sevinen Asyalı, Afrikalı halkların sorunlarını; hele hele Irak’ın, Afganistan’ın durumunu ortaya koymaya ne gerek var deÄŸil mi? AÄŸzımızın tadı bozulmasın. Amerika, Iraklı çocukları asker yapadursun, biz futbolla gelen teselli ile avunadururken ve birileri açıkça ortaya koysunlar kutsala karşı oluÅŸlarını. Gazete manÅŸetlerini futbol süslesin..

    Nereye  kadar diye sakın sormayın. Rüyanın zamanı yoktur. Uyanınca biter.

    Hem sevinmeyi öÄŸreniriz belki, ne dersiniz? Belki bizi seven milletleri üzmemeyi..

Bu yazı toplam 81 kez okunmuş.

Yorumlar

Bu yazı için kayıtlı yorum bulunmamaktadır.

İlk yorumu siz yapın!

KULLANICI GİRİŞİ
ARAMA

Detaylı arama >>

Şu an sitemizde 6 aktif ziyaretçi bulunmaktadır. [+] Ayrıntılı istatistikler için tıklayın.

HakimiyetYeni Gazete İletişim ve Yayıncılık Ltd. Şti. | Copyright © 2008, All Rights Reserved. Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Herhangi bir haber veya içerik; izinsiz ve/veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz.