| Konya | Ankara |
| Aksaray | Kayseri |
| Karaman | Antalya |
| Niğde | Kırşehir |
| Afyon | Isparta |
Bugünkü dersimiz golf.13.10.2008 09:27:35
Belki birçok insanımız golf diye bir oyunu ilk defa duydu ve öğrendi. Belki de bu oyun reklamını ilk defa bu kadar detaylı ve bu kadar ucuza yaptırdı.
Askeri operasyon sürerken Golf oynanır mı oynanmaz mı Türk silahlı kuvvetlerinin en üst kademesindeki sayın paşa bu hareketiyle ölen kişilerin tek suçlusu olabilir mi? bu hafta sanki her şey bitmiş Dünyada küresel ekonomik kriz falan da yok. Hep bunları tartıştık.
Bazılarına göre işte medyanın gücü böyle olmalı Medya duyarlı olmalı gibi konuşmalar. Çünkü bunlara göre, operasyon sürerken Golf oynanmaz. Onun içinde bu mesele manşette yer almalı.
Doğru yada yanlış bu tür manşetler olabilir, sen bunu niye manşetten veriyorsun diye bu insanları suçlamanın bir anlamı da yok. Çünkü Türkiye’mizde birçok iş böyle yapılıyor operasyon sürerken golf oyununu gören gözler, yine operasyon sürerken televizyon kanallarındaki anormal derecedeki eğlence programlarını göremeyebiliyor, bu ülkede Dine Ezana Namaza saygısızlık yapanları görmeyebiliyorlar yine ülkemizdeki Yolsuzlukları, Rüşveti, İltiması, Adam kayırmayı, yok sayabiliyorlar ya da benim adamım yaptıysa şundan yapmıştır senin adamın yaptıysa bundandır diyebiliyorlar.
Bunları yazdım ya okuyucularımın dediklerini duyar gibiyim
Hocam ne alaka?
Türk silahlı kuvvetlerinin en üst kademesindeki operasyonu yürütmesi gereken bir paşanın bu yaptıklarıyla senin dediklerin ne alaka. İlk bakışta sizin dedikleriniz gibi düşünülebilir ama iş böyle değil bizlerde özel hayatımızda bu kadar duyarsız davranamayız biz televizyondaki eğlence programından vazgeçmediğimiz sürece Diğer eğlenenlerde eğlencesini Bırakmayacaktır bir de Türkiye’nin en mükemmel işleyen kurumlaşmış kurumunda Ölümleri bir Paşanın Golf oynamasına bağlamakta cahilliktir.
Gündemi meşgul eden diğer konulardan bahsetmek istiyorum. Birinci konu Aktütün Karakolu kaldırılsın mı kaldırılmasın mı Bu konu çok tartışılıyor bilenlerde tartışıyor bilmeyenlerde tartışıyor kaldırılsın diyenleri karşı görüşte olanları vatan haini bile ilan ettiler yada tam tersi oldu, tabi biz bu tür konularla vakit kaybederken atı alan Üsküdar’ı geçti.
Ben bu konuya girmeden önce Osmanlının sınırlarını nasıl koruduğundan kısaca bahsetmek istiyorum. Osmanlının sınırları Ribat denilen gözetleme kuleleriyle birbirine bağlanmış durumdaydı. Hem de ne gözetleme kulesi sanki küçük bir kervansaray içinde mescit’i yatakhanesi mutfağı olan sağlam mekanlar ‘Ribat’lar, birbiriyle bağlantılı halde olurlardı iki Ribat arasından kuş uçsa birinin mutlaka haberi olurdu sınırlar genişleyince de askeri mimari olarak yapılan bu yerler sivil mimari olarak işlevini devam ettirir ilerleyen sınır tekrar yapılan ‘Ribat’larla kontrol altına alınırdı.
Önümüzde böyle bir örnek varken bizler şimdi ‘Ribat’ların görevini yapan karakolları niye bu kadar uyduruk yapıyoruz onu da ben anlamış değilim. Bir yerleşim yerinin en sağlam binası karakol olması gerekirken en zayıf binaları karakollar olmuş buda çağımızın silahlarının çok ilkel olmasından dersem bana kızmazsınız herhalde.
PKK baskınında Aktütün karakolundan şehit düşen var mı? Hayır yok, ölenler başka yerden. Yıkılmış talan olmuş ama ölen olmamış. Peki bu karakol niye kalkacak? Sağlam bir karakol olsa olmaz mı? O da olmaz. Niye olmaz? Yeri uygun değilmiş orası daha önceleri kaçakçılığı önlemek için yapılmış PKK gibi bir eşkıya düşünülmemiş. Aklın nerdeydi bunu söylemek için o bölgeden bu kadar can toprak olması mı gerekirdi. Birde kalkacaksa kaldır be kardeşim şimdiye kadar biz neye karar verdik ki, buna karar verelim. Lütfen olayları bu tür kısır tartışmalarla çarpıtıp gündemi değiştirmeyelim.
Esas konuşulması gereken başka şeyler var, esas sorun insan kaynaklı hatada lütfen ordumuz bu hatasını kabul etsin o zaman birçok konu halledilir. Asker hata yapmaz, asker eleştirilmez mantığının değişmesi gerekir. Özellikle muhalefet kızım sana söyleyeyim gelinim sen alın mantığıyla hareket etmekten vazgeçmeli olayları dobra dobra söylemelidir. biz gazeteciler de aynı hatayı yapıyoruz. Hep beraber askerinde polisinde insan olduğunu bilerek insanlarında hata yapabileceğini düşünerek kurumları yıpratmadan eleştirimizi yapar ve kurumlarda bundan ders çıkarırsa sıkıntılar kör dövüşüne benzemeden halledilecektir.
Çarpıtılan İkinci konu, beş adet polisimizin şehit edildiği tarama olayı.
Polislerimizi taşıyan araca Urfa yolu ile Elazığ caddesinin kesiştiği kavşağa 150 metre kala pusu kurulmuş önce aracın Şoförü sonra arkada oturan silahlı memur öldürüldü araç uzun namlulu silahlarla tarandı ve el bombası atıldı.
Çevrede yardım edecek hiç kimse yoktu. Bu ne gaflet, burada niye insan hatasını da aramazsınız, sayın emniyet genel müdürümüze göre kesinlikle insan hatası yoktu, Pes doğrusu sayın müdürüm hani koruman ,hani zırhlı aracın, dersem ne diyeceksin sakın para yoktu da ondan oldu falan deme karakol yapmak için sıraya giren bu millet Türkiye de emekliye ayrılan herkese alınan yada kiralanan zırhlı araçtan bir tanede emniyetimize alır.
Sevgili canlar işte Türkiye’de geçen hafta tartışılan yada tartışılır gibi yapılan konular.
Karakolları taşıyalım mı? Taşıyalım. Yok Yok taşımayalım, ne demek istiyorsun sen, vatan haini misin yoksa, karakol taşınır mı. Paşa ne yaptı topu deliğe gönderebildi mi acaba. Yok paşa turnuvayı kaybetti.
Peki bu tartışmaların ve Antalya’daki golf turnuvasının galibi kim dersiniz?
Bilmem valla gazete yazmadı Televizyon söylemedi nerden bileyim ben…
Bu yazı için kayıtlı yorum bulunmamaktadır.
YÜCEL KEMENDİ - yazara ait bütün köşe yazılarını için TIKLAYIN.
Şu an sitemizde 7 aktif ziyaretçi bulunmaktadır. [+] Ayrıntılı istatistikler için tıklayın.