Son Dakika
BAĞLANTILAR
HAVA TAHMİNLERİ
Konya Ankara
Aksaray Kayseri
Karaman Antalya
Niğde Kırşehir
Afyon Isparta

Terörün Psikolojisi

-

Terör ve psikoloji birbirinden ayrı iki kelimedir. Her unsurun bir psikolojisi vardır. Teröründe psikolojisi vardır. 22.10.2008 00:21:43
Yazıyı KüçültYazıyı Büyüt

Her şeyden önce iki kelimenin anlamı üzerinde durmak lazımdır.

Terör: toplum ve kurumları hedef alan, kanunlara karşı koyan, yıkan, yakan, öldüren, yıldırma hareketlerinde bulunan davranıştır. Bu işi benimseyen ve içinde bulunana da terörist diyoruz. Hatta anarşist diyoruz. Eylemlerine de terörizm veya anarşizm deniliyor.

Psikoloji başlı başına bir ilimdir, ‘ruh bilimi’... Ruh, duygulandırır, düşündürür, anlatır, yön verir.

Ama teröristin ruhu dondurulmuştur. Onda düşünce hanesi yok edilmiştir. Duygu sıfırlanmıştır. Yön verme duygusu tamamen tarumar edilmiştir. Anarşist veya terörist tamamen robot haline getirilmiştir. Başkana uymak ve onun emirlerine uymak onun için büyük bir iştir.

Peki, bunları bu hale getiren nedir? Gruba katılır katılmaz verdikleri ilaçtır. Toplantılarında verilen eğitimdir. Uyuşturucu ilaçlar ABD ve Avrupa'dan geliyor. Bu ilaçları almayan terörist adeta delirir. Bu ilaçlar uyuşturucu cesaret içerir. Kimseyi gözü görmez. Bu ilaçların tesiriyle ana ve babasını öldüren teröriste bile rastladık. Zaten bilgi hiç yoktur. O bir dağ hayvanıdır ve canavarıdır. En büyük düşmanı Mehmetçiktir. Çünkü düşmanlığı ona odaklanmıştır. Her ne kadar cesaret hapı verilmesine rağmen aşırı derecede korkak ve ürkektirler. Cesaretleri komutanlarına hoş görülmekten ibarettir.

İyi giyinmek, temiz yerde yatmak duygusu törpülenmiştir. Temizlik ve hele hele yıkanmak alışkanlığı yoktur. Denilenlere göre leşleri porsuk denen hayvandan daha fazla kokmaktadırlar. Böyle bir hayata kim tahammül edebilir. Ancak beyni dondurulmuş olanlar katlanabilir. Hiçbirisi bulunduğu ortamdan memnun değiller. Kaçamıyorlar, öldürülüyorlar. Birde PKK'dan aldıkları 3–5 kuruş onları orada bırakıyor. Hepside göz, beyin, sinir, ciğer ve cilt hastalığı mevcuttur.  Çokları bu hastalıktan telef olup gitmektedirler. İlaçların tesirinden, muhakeme ve düşünme güçleri hiç yoktur.

Yalnız, ateş açma, kaçma ve öldürme melekeleri vardır. Acıma duyguları tamamen yok olmuştur.

Peki, neden dağa çıkıyorlar? Genellikle güneydoğu gençleri dağa çıkıyorlar. Güneydoğuda bir ailede 7- 8 çocuk vardır. Bunlar işsizdirler. PKK propagandalarına kanıyorlar. Onlara para vaat ediliyor. Buna kanan dağda macera aramak isteyen ruhsuz kişiler bu propagandalara kanarak dağa çıkıyorlar. O gruba katıldı mı da kaçmak için çare arıyorlar. Birde diğer ülkelerden macera aramak isteyen gençler katılıyorlar. Bunlar anlaşmada zorluk çektikleri için çabuk kaçıyorlar. Pişmanlıklarını ifade ediyorlar.

Ey genç! Gençliğini yok etmek istiyorsan… katıl.

İnsanlıktan kaçmak, robot adam olmak istiyorsan…katıl.

Karşına çıktığı zaman ananı- babanı kardeşini öldürmek istiyorsan…katıl.

Katil ve cani olmak istiyorsan… katıl.

 

Aklı başında, düşünen hiçbir genç bu terör örgütüne katılmaz.

 

Bu yazı toplam 59 kez okunmuş.

Yorumlar

Bu yazı için kayıtlı yorum bulunmamaktadır.

İlk yorumu siz yapın!

Şu an sitemizde 2 aktif ziyaretçi bulunmaktadır. [+] Ayrıntılı istatistikler için tıklayın.

HakimiyetYeni Gazete İletişim ve Yayıncılık Ltd. Şti. | Copyright © 2008, All Rights Reserved. Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. Herhangi bir haber veya içerik; izinsiz ve/veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz.