Ümmügülsüm Gelgeç

Suudi Arabistan'da neler oldu?

Ümmügülsüm Gelgeç

Suudi Arabistan yine kendine yakışanı yaptı!

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı, iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması beklenen ancak ileri bir tarihe ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşması ertelenince sosyal medyada büyük tepki çekti fakat bu tepkinin sebebi sadece maçın ertelenmesi değil ardında yatan sebepti.  Peki bu kadar tepki çeken olayın ardındaki sebeb neydi? 

Hemen aktaralım o halde, maça çıkmadan önce tüm hazırlıklar tamamlanmış olup oyuncularımız maça çıkmak için hazır beklemekteydi. Cumhuriyetimizin 100. Yılına istinaden iki kulüpte hazırlık yapmıştı fakat Suudi Arabistanlı yetkililer, TFF ile kulüplerin bu maç için özel hazırladığı Atatürk ve Cumhuriyet konseptli pankart, tişört, video ve 100. Yıl Marşı’na “Siyasi” diyerek karşı çıktı. Bu da yetmezmiş gibi Fenerbahçe ve Galatasaray’ suçlayan bir açıklamada bulundu. 

Sosyal medya gündemine oturan ve pek çok ünlü isminde paylaşımda bulunup destek olmasına sebep olan bu olayda verilen cevap gayet net ve cesurcaydı. Yıllardır iki ezeli rakip olan sahada ve ekranlarda bunu göstermekten çekinmeyen Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri, kendilerine ve ülkelerine yapılan saygısızlığı affetmedi. Böyle durumlarda yaptığımız ve en güzel yanımızın birlik olmak olduğunu gösterircesine ortak bir karar ile maça çıkmama kararı aldılar. Kendilerine yapılan bu olumsuz hareketi birlik ve beraberlikleri ile güzel bir yanıt vererek alkışları toplayan ve halkımızın kalbini kazanan kulüplerimiz adeta göğüsleri kabarttı. Çünkü bu maçın kazananı Türkiye, kaybedeni ise misafirperverliğiyle sınıfta kalmış Suudi Arabistandı. 

Yazarın Diğer Yazıları