Yerel seçimler dünya basınında

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Yaklaşık 61 milyon seçmen, 206 bin 845 sandıkta oyunu kullandı. Türkiye'nin dikkatle izlediği seçim sonuçları dünya basınında da geniş yankı uyandırdı

Yerel seçimler dünya basınında
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Türkiye'de milyonlarca seçmen dün 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için oy kullandı. Türkiye'nin sonuçlarının dikkatle takip ettiği yerel seçimleri, dünya basını da manşetine taşıdı.New York Times, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Erdoğan'ın partisini yenerek yeniden seçildi" ifadesini kullandı.

Yerel seçimler dünya basınında

"Türkiye'deki muhalefet partisi yerel seçim zaferine ulaştı" başlığını kullanan Guardian haberinde, "Ekrem İmamoğlu'nun beklenmedik bir şekilde ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturması CHP'yi yerel siyasetin merkezine taşıdı" ifadelerine yer verdi.

Yerel seçimler dünya basınında

Fransız AFP haber ajansı, "Ekrem İmamoğlu'nun Pazar günü İstanbul'da yapılan seçimlerde kazandığı ikinci zafer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve iktidar partisi yenerek Türkiye'nin en büyük muhalefet lideri konumunu güçlendirdi." açıklamalarını kullandı.
 

Bakmadan Geçme